26 / 04 / 2024

Ev taşımanın püf noktaları neler? 

Ev taşımanın püf noktaları neler? 

Yeni bir eve yerleşen vatandaşların en büyük derdi taşınma işlemleri oluyor. Çoğu zaman zahmetli ve yorucu olan taşınma işlemleri birkaç püf noktayla daha kolay bir hale geliyor. İşte ev taşımanın püf noktaları...



Taşınma işlemleri çoğu zaman kabus haline gelse de bu işlemleri zevkli hale getirmek mümkün.  Milliyet'te yer alan habere göre; ev taşıma işlemlerinin birkaç pof noktası bulunuyor. İşte ev taşımanın püf noktaları...

Nakliye firmalarıyla görüşün

Taşınma takviminiz belli olduktan sonra nakliye firmalarını araştırın. Onlarla randevulaşın ve kendiniz için bir tarih ayarlayın.

Zaman planı yapın

Eşyanızın yoğunluğuna ve toplanmaya ayırabileceğiniz vakte göre bir zaman planlanlayın. Sadece akşamdan akşama mı toplanacaksınız, yoksa işten izin mi alacaksınız, bu duruma göre bir plan çıkarın. Tahmini toplanma gün sayınıza 2 gün daha ekleyin.

Ambalaj malzemelerini baştan alın

Koli, bant, kalem, kırılacak etiketi, mutfak eşyaları için paket kâğıdı, büyük boy torba, hurç gibi malzemeleri baştan ihtiyacınız kadar alın. Toplanmaya başladıktan sonra ara vermek istemezsiniz.

Her bölümü kendi içinde toplayın

Salon eşyalarını salonda, yatak odanızı yatak odanızda toplayın. Kolilerin üzerine hangi odada açılacaksa mutlaka belirtin. Yeni evinizde oda değişikliği olacaksa, yerleştireceğiniz yerin adını yazın.

Ev taşımanın püf noktaları neler? 

Ayıklamaktan çekinmeyin

Toplanırken ihtiyacınız olmayan eşyaları çıkarmak çok iyi bir fikirdir. Bu işe ayıracağınız zaman yerleşirken ve daha sonra evinizde yaşarken artı olarak size geri dönecektir. Sizin işinize yaramayan ancak bir başkasının çok işine yarayacak eşyalarınızı verin, satın, bağışlayın…

En son toplanılacaklar listesi yapın

Sanki 3 günlük bir tatile çıkıyormuş gibi ihtiyaç duyduğunuz kıyafet ve eşyaları bir bavula ayırın. Taşınma ve yerleşme sırasında, ortalık dağınıkken bir de giyecek aramamak için çok işinize yarayacaktır. Özellikle çocuklu aileler için büyük bir kaosu önleyecek. 

Mutfak eşyalarında son güne kalmayın

Taşınırken en çok el oyalayan yer mutfaktır. Çünkü hem çok fazla sarmak gereken eşya vardır hem de son güne kadar genellikle o eşyaların çoğu kullanılır. Toplanmaya başladığınızda temel ihtiyaçlarınızı giderecek kadar erzak, tencere, tabak, çatal, kaşık, bıçak ve bardağı ayırdıktan sonra, gerisini ilk günlerden çok yorulmadan toplayın. Son gün de dışarıdan yemek söyleyin ve artık o yorgunlukla bulaşıklarla ilgilenmeyin.

Arada eğlenmeye zaman ayırın 

Her taşınma sırasında sizi duygulandıracak, eğlendirecek ve anılarınıza götürecek objelerle karşılaşırsınız. Uzun zamandır görmediğiniz bir fotoğraf, eski bir hediye, çocuğunuzun ilk patiği, büyükannenizden kalma bir mendil… Toplanmaya ara verip sizi zamanda yolculuğa çıkaracak bu eşsiz anları kaçırmayın, tadını çıkarın.

Türkiye'de taşınma oranı yüzde 42 arttı! 


Geri Dön