23 / 04 / 2024

Ev tekstili fuarı Evteks 20 Mayıs'ta açılıyor

Ev tekstili fuarı Evteks 20 Mayıs'ta açılıyor

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük ev tekstili fuarı Evteks, 20- 24 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor



UİB ve TETSİAD desteğiyle düzenlenen fuarda 2010 ev tekstili trendleri ön plana çıkarken organizasyonun bu yılki konsepti "Hayatın Labirenti" olarak belirlendi. Evteks 2009'da sergilenecek olan 2010 yılının ev tekstili konsepti ile temalarını belirleyecek çalışmalar, ünlü trend ve renk tahmincileri Gunnar Frank ile Inkrit Berbee'nin katkılarıyla yapılıyor.
Sabah Emlak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Evteks'i Erdoğan açacak renk tahmincisi gelecek

ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) katkıları ve TETSİAD'ın desteği ile düzenlenen 15'inci Evteks Fuarı, 500'ün üzerinde markanın yer aldığı organizasyonla, 20 Mayıs'ta CNR Fuar Merkezi'nde açılacak.

24 Mayıs'a kada açık kalacak Fuarı, destekleyen UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Başbakan Tayyip Erdoğan, son 4-5 yıldır ilk kez tekstille ilgili bir fuara katılacak. Bu çok özel bir durum" dedi. Fuarda renk tahmincileri Inkrit Berbee ve Gunnar Frank ile gerçekleşecek trend alanları projesinin önemine işaret eden Burkay, "Genç Tasarımcılar Alanı da oluşturacağız. Sektör olarak gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi. CNR Holding Başkanı Ceyda Erem de krize rağmen Evteks Fuarı'nın büyüdüğünü, fuar açısından krizin 'teğet geçtiğini' söyledi. Fuara yüzde 15'i yabancı 667 firma katılacak. GSPN, Desing Montana, Zara Home, Laurey Ashley, gibi firmalar olacak. (Hürriyet)

Türkiye'nin en büyük fuarını kriz etkilemedi

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük fuarı Evteks, 20 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile kapılarını İstanbul CNR fuar merkezinde açıyor. 20-24 Mayıs tarihleri arasında UİB ve TETSİAD desteği ile gerçekleştirilecek 15. Evteks Fuarı, Hayatın Labirenti trendiyle ön plana çıkacak.Fuara katılımcı sayısının yüzde 11 arttığı, yabancı ziyaretçi sayısında da yüzde 20'ye yakın artış olduğu belirtildi. (Yenişafak)

Ev tekstilcisi, krize rağmen fuara koştu 
 
Küresel kriz, otomotivle birlikte en çok tekstil sektörünü vurdu. Siparişler bıçak gibi kesilirken bu alanlarda çalışan on binlerce kişi işsiz kaldı. Ancak son haftalarda Avrupalı hazır giyimciler siparişlerini Çin'den Türkiye'ye doğru kaydırmaya başladı. Küçük de olsa görülen bu toparlanma, sektörün önemli organizasyonlarından Evteks Fuarı'na da yansıdı. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mayıs'ta açılacak olan fuara katılımcı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Fuarla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, küresel krizin dünyayı sarstığını ancak Evteks Fuarı'nı, Başbakan'ın dediği gibi 'teğet geçtiğini' söyledi. Erem, "Fuara katılımcı sayısı yüzde 11 arttı. Yabancı ziyaretçi sayısında da yüzde 20'ye yakın artış var. Uzakdoğu'da pek çok üretici firma kapanmak zorunda kaldı. Bunlara sipariş veren Avrupalı firmalar da Türkiye'ye geliyor." dedi. Erem, fuarı geçmişe göre daha başarılı kılan ülkenin İran olduğunu söyleyerek, "En çok İran'dan katılımcı var. Biz, daha çok dışa kapalı ekonomisi olan ülkeleri seçtik. İran, bu krizden en az etkilenen ülkelerden biri." diye konuştu. Alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olan Evteks'e toplam 667 firma katılacak. 100 bin civarında da ziyaretçi bekleniyor.  (Zaman)


Geri Dön