26 / 04 / 2024

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! 2022 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve 1. taksit ödemesinde süre 31 Mart Cuma günü doluyor.



Beyannamenin Verilme Şekli


 
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mükelleflerin, 2022 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 Mart-31 Mart 2023 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerektiğini kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, beyannamelerin, Hazır Beyan Sistemi aracılığıyla internet üzerinden, Hazır Beyan mobil uygulaması aracılığıyla da cep telefonundan, e-Beyanname Sistemiyle elektronik ortamdan ve herhangi bir vergi dairesinden verilebildiğini kaydederek, Hazır Beyan Sisteminde, kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayıldığını söyledi.

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!
 
Söz konusu vergilerin 1. taksit ödemeleri , damga vergisi ile beraber 31 Mart 2023 tarihine kadar, ikinci taksit ödemelerinin ise 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.  

Yaptığı açıklamada kira gelirlerinin vergilendirilmesinde iki ayrı yöntem olduğunu kaydeden Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Götürü gider yönteminde, kira gelirlerinden istisna tutarı düşüldükten sonra kalan tutarın yüzde 15’i götürü gider şeklinde hasılattan indirilir. Gerçek gider yönteminde de, kira gelirinden Gelir Vergisi Kanununda bildirilen giderler indirilebilir fakat söz konusu bu giderlerin vergiden istisna edilen tutara isabet eden bölümü indirilemez.

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bakın! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz! 

Fahiş fiyata geçit yok! Bunu yapanlara ceza yağacak

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli!


Geri Dön