26 / 04 / 2024

Ev yenileme şirketi Portas, Türkiye'ye geliyor!

Ev yenileme şirketi Portas, Türkiye'ye geliyor!

Avrupa'nın en büyük ev yenileme (renovasyon) şirketi olan 35 yıllık Alman Portas Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor



Bir evde kapıdan mutfağa, parkeden dolaba kadar toplam 21 farklı alanda yenileme yapabilen ve yıllık cirosu 200 milyon euro düzeyinde bulunan Portas, Türkiye'deki faaliyetlerinden de 12.3 milyon euro elde etmeyi planlıyor.
Portas Genel Müdürü Detlef Kutta yaptıkları araştırmalarda Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 68'inin ev sahibi olduğunu gördüklerini, bu nedenle Türk pazarına girmeye karar verdiklerini söyledi. Faaliyet gösterdikleri ülkelerde sadece kendi alanlarındaki gruplarla işbirliği yaptıklarını ifade eden Kutta, Türkiye'de henüz bu alanında büyük bir sektör oluşmadığı için inşaat firmalarıyla görüşmeler yaptıklarını anlattı.
Yıl sonuna kadar Türkiye'deki ortaklığın kararlaştırılacağını ve faaliyetlere başlanacağını anlatan Kutta şöyle dedi:
"Özellike kriz dönemlerinde yeni almak yerine yenilemek daha cazip hale geldi. Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 12 büyüdük. Avrupa'da krizle birlikte sağladığımız büyümeyi Türkiye'de de yakalamak istiyoruz. Türkiye'yle beraber Ortadoğu'da da büyümeyi planlıyoruz."

Yeniye göre 5'te 1 ucuz
Evlerin içlerini eski alışkanlıkları bozmadan yenilediklerini anlatan Kutta şunları söyledi:
"Yenileme, yeni almaya göre 5'te 1 daha ucuza yapılabiliyor. 100 metrekarelik bir alanda sıfırdan dekorasyon 20 bin liraya mal olacaksa bizim yaptığımız yenilemenin ortalama faturası 4 bin lira civarında olur."
Portas kelimesinin latince kapı olduğunu belirten Kutta, "Ana işimiz kapı yenilemekti. 35 yılda kalemlerimiz arttı. Bugün hala en çok kapı,  ardından mutfak yeniliyoruz. Çünkü kadınlar en çok mutfağa önem veriyor. Türkiye'de de benzer bir talep bekliyoruz" dedi.
Beste Önkol/Milliyet


Geri Dön