19 / 03 / 2024

'Ev'de büyük talep satışa dönüyor!

'Ev'de büyük talep satışa dönüyor!

Mevcut konut ve karma kullanımlı projelerinde bir taraftan inşaata, bir taraftan ise anahtar teslimlerini sürdüren Tahincioğlu, 2023 yılına kadar geliştireceği arsa stokunda da çalışmalarına devam ediyor.



Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralmayla firmaların yeni proje üretimlerinin daha yavaş ilerlediğini açıklayan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, ekonomiye katkıya, satışlara ve teslimlere ara vermeden devam ettiklerini açıkladı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; mevcut dönemin gayrimenkul fiyatları açısından önemli bir fırsat yarattığını söyleyen Tahincioğlu, “Baktığınız zaman faizler düşüş seyrinde. Biz bu seyrin aşağı yönlü devam edeceğine inanıyoruz. Diğer taraftan 2 yıldır bekleyen önemli bir talep vardı. Bunlar artık son iki aydır satışlara yansımaya, sektörde önemli bir hareket oluşturmaya başladı. En kötüyü geride bıraktık” diye konuştu.

 Ev de büyük talep satışa dönüyor!

Satışlara devam

Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Küçükyalı projesinin satış ofisinde gerçekeleştirdiği basın toplantısında konuşan Tahincioğlu, mevcut projeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“Nidapark Küçükyalı projemizin inşaatı planlanandan hızlı ilerliyor. Yüzde 60’tan fazlası satıldı. Nidapark Kayaşehir’in tamamını sattık. 843 konutun teslimini Ağustos sonu itibari ile yapmaya başladık. Nidapark İstinye projemizi 3 faza ayırdık. Satıştaki fazlarda satış oranımız yüzde 60 oldu. Bölgenin yatay projesi Kağıthane’deki Nidapark Ayyıldız’da devam ediyoruz. Bağdat Caddesi aksı üzerindeki 400 konut içeren 12 adet kentsel dönüşüm projemizi tamamladık. Ülkemize kattığımız değeri büyütmeye ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

Çengelköy hazır

Arsa stoklarını değerlendirmeyi sürdürdüğünü ifade eden Özcan Tahincioğlu, Çengelköy’de bulunan projelerini ruhsat aldıklarını dile getirdi. Tahincioğlu, Beykoz, Beylerbeyi, Kozyatağı, Ataşehir, Kartal ve Zeytinburnu’nda da çeşitli potansiyel projeleri olduğunu söyledi.

‘Fonlar Türkiye’yi izliyor’

Son dönemde özellikle yerli fonlara yaptıkları satışları ifade eden Özcan Tahincioğlu, yabancı fonların da Türkiye’yi izlediğini açıkladı. Gayrimenkul yatırımının uzun vadeli bir araç olarak getirisinin Türkiye’de yüksek olduğunun altını çizen Tahincioğlu, “Bu güven fonları da Türkiye’ye getiriyor. Yabancı fonlar çok ciddi olarak son 6 aydır Türkiye’yi izliyor. Hareket kabiliyetleri daha yavaş olduğu için uzun sürdüğünü düşünüyorum ama yatırım ortamının çok cazip olduğunu görüp harekete geçecekler” ifadelerini kullandı.


Geri Dön