24 / 04 / 2024

‘Ev’de düşük faizli kampanya heyecanı!

‘Ev’de düşük faizli kampanya heyecanı!

Kamu bankaları faizlerini yüzde 0.99'a düşürürken, özel bankalarda ağustosta yüzde 1.36 olan en düşük oran, yüzde 1.11’e kadar indi. Firmalar ve bankalar bu süreci yeni kampanyalarla destek veriyor.



Bankaların konut kredisi faiz indirimleri, ev sahibi olmak isteyenlere umut kapısı oldu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir süre önce özel bankalarda yüzde 1.15 seviyesine kadar düşen konut kredisi faiz oranında bir indirim meydana geldi. Kuveyt Türk önceki gün konut kredisi faiz oranlarını yenileyerek yüzde 1.11 seviyesine düşürdü. Bu düşüşle eylül ayından itibaren önemli bir artış trendi yakalayan konut satışlarının artarak devam etmesi, tüketicilerin farklı bankaların seçeneklerinden yararlanarak gayrimenkul alımına devam etmesi amaçlanıyor.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi süreci ve piyasada yaşanan olumlu gelişmeler, hızla bankaların konut kredisi faiz oranlarına yansıdı. Ağustos ayında özel bankalarda en düşük yüzde 1.36 olan konut kredisi faizleri düşürdü. 1 Ağustos’ta kamu bankaları tarafından yüzde 0.99 çekilen faiz oranlarının oluşturduğu olumlu gelişmeler de bu sürece büyük katkı sağladı.

Kampanya desteği

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde yüzde 0.99 fırsatı ve özel bankaların üst üste açıkladıkları yeni faiz imkanları konut alıcısı için yeni ödeme modelleri oluştururken, yine bir taraftan firmaların, diğer taraftan ise bankaların yeni kampanyaları bu süreci destekliyor.

Farkı şirket kapatıyor

Gayrimenkul geliştiriciler, konut alıcısının hareketlendiği bu dönemde; bankaların sunduğu oranları daha da aşağı çeken kampanya başlattı. Kampanya kapsamında firmalar, faiz oranlarına katkı verip 0.69’a kadar düşürdükleri fırsatları sunuyor.

Yeni konut finansmanı

Türkiye Finans Bankası konut sahibi olmak isteyen müşterileri için yeni bir konut finansmanı kampanyasına başladı. Kampanya kapsamında Türkiye Finans müşterilerine 120 aya kadar yüzde 0.75 kar oranı fırsatı sunuyor. Banka gayrimenkulleri ve anlaşmalı toplu konut firmalarından alınan konutlar için geçerli olacak kampanya, 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek.

Teknik Yapı

45 yıldır konut sektöründe faaliyet gösteren Teknik Yapı, bu kapsamda ‘40 Gün 40 Gece Komşuluk Festivali’ne başladı. 40 gün boyunca devam edecek söz konusu kampanyada her konut satışında yüzde 25 indirim uygulanacak. Teknik Yapı, 180 aya uzattığı vadelerde ise yüzde 0.79 vade farkı yansıtacak. Sıfır peşinat uygulanacak.

https://www.teknikyapi.com

Sur Yapı

Sur Yapı, ekim ayı süresince devam edeceği kampanyasında ‘sadece taksitle’ ev sahibi yapıyor. Sur Yapı, kampanya kapsamında öncelikle yüzde 15 indirim uygularken, daha sonra ev tutarının yüzde 50’lik kısmı için 180 ayda 0.69 vade ile banka kredisi kullandırılıyor. Kalan yüzde 50’lik kısım içinse Sur Yapı bünyesinde 120 ayda 0.69 vade ile sabit taksitlerle ödeme imkanı sunuluyor.

https://www.suryapi.com.tr

MESA Cadde

Ziyarete hazır örnek daireleri satışa sunulan MESA Cadde projesinde ev sahibi olmak isteyenler için 180 ay yüzde 0.79 faizle ödeme seçeneği sunuluyor. MESA, Aslan Yapı ve CABA ortaklığında Maltepe’de inşa edilen projede teslimlerin Aralık 2020’de gerçekleşmesi planlanıyor.

https://www.mesacadde.com

Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye

Tahincioğlu, projelerinde konut almak isteyen yatırımcılar için yeni bir kampanyayı duyudu. Kampanyada Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye projelerinde 180 ay vade, 0.79 faiz oranı ile yatırımcılara ödeme fırsatı bulunuyor. Kampanyanın ekim ayı sonuna kadar geçerli olacağı açıklandı.

www.tahincioglu.com/‎

Validebağ Konakları

DAP Yapı, İstanbul’da bulunan projesi Validebağ Konakları’nda yeni kampanyaya başladı. Yüzde 10 KDV indirimi bulunan Validebağ Konakları’nda şimdi de yüzde 0.99 faiz oranıyla 180 ay vade olanağı sunuldu.

www.validebagkonaklari.com/

 

Konutta kampanya fırsatı!

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?


Geri Dön