18 / 04 / 2024

Evde fiyat oyununa izin yok!

Evde fiyat oyununa izin yok!

Kredi kampanyalarından sonra konutta yüzde 30, ikinci el otoda yüzde 40’ı bulan fiyat artışları mercek altına alındı. Müfettişler bu hafta denetimlere başlıyor.



Hükümet, vatandaşın uygun faizli kredilerle ev-otomobil sahibi olması amacıyla çabalarken; artan talep fiyatlara da yansıdı. Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre, kamu bankaları tarafından başlatılan kampanyalardan sonra fırsatçılar konutta yüzde 30'u, ikinci el otomobilde 40'ı bulan artışlar yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, ev ve araç fiyatlarındaki fahiş artışları için gelen şikayetler üzerine iki koldan inceleme başlattı. Denetim ekipleri, ikinci el araç ve konut satışında fiyat farklılıklarının tespitleri  için bu hafta sahaya iniyor. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, özellikle kredi kampanyasından sonra ikinci el otomobil ve konut satışlarıyla ilgili "İlan edilen fiyat farkları nedir?" diye konuşarak Hazine ile beraber çalışma yapacaklarını belirtti. Bakan Pekcan, "Böyle hassas dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılara geçit verilmeyecek. Her türlü şikayet titizlikle değerlendiriliyor" diye konuştu.

 

Konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!


Geri Dön