17 / 04 / 2024

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…

Ev, arsa ve dükkan sahiplerini ilgilendiriyor. Önemli bir rehber paylaşıldı. Gayrimenkul satışından kaynaklanan değer artış kazancının 25 bin TL’sini bu sene için gelir vergisinden istisna olacağı bilgisi paylaşıldı.



DEĞER ARTIŞ KAZANCI ÖDEMEYENLERE NE OLACAK?

Değer artış kazancı vergisini bildirmeyenlere, vergi cezası tahakkuk ediliyor. Cezalı olarak ödenen tutarda aynı anda vergi istisna tutarının düşürülmesine de izin verilmiyor. Bundan dolayı daha fazla vergi ödemesi çıkıyor. Ev, arsa ya da dükkan satışından kazanılan değer artış kazancından ayrıca tapuda satıcının ödediği tapu harcı, deprem ve DASK prim tutarları ve alım-satıma ilişkin olarak emlak komisyoncusuna ödenen bedellere de düşürülme imkânı sunuluyor.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı… 

KAÇ EKSİK BEYAN VAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, 2021 yılında incelemeye alınan 54 bin 65 mükellefin farklı vergi türlerinde toplam 66 milyar 290 milyon 584 bin 483 TL vergi matrahını eksik beyan ettiğini açıkladı. 2021’de vergi türleri itibarıyla en yüksek matrah farkı 18.1 milyar TL ile KDV'de tespit edilirken, kurumlar vergisinde 13.7 milyar TL, kurumlar geçici vergisinde 14.8 milyar TL ve damga vergisinde 6.8 milyar TL’lik matrah farkı hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön