29 / 03 / 2024

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

AK Parti tarafından TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirilmesi için hazırlıklara başlandı bu kapsamda, 23 maddelik torba yasada evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının yükseltilmesi gibi düzenlemelere yer veriliyor. 



Evim mağdurları’ şeklinde sık sık güneme gelen faizsiz modelle konut ve araba alanların alacaklarına ilişkin çözüm getiren yasa teklifiyle muhtar maaşlarının yükseltilmesini de kapsayan ekonomiye dönük düzenlemelere yer verilen, 23 maddelik bir torba teklifin hazırlıklarında sona gelindi. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ihtiyaçları kapsamında da ayrı bir yasa teklifinin hazırlandığı belirtildi. 

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

AK Parti, çalışmalarını sürdürdüğü diğer yasa teklifiyle gerekli sermaye koşulunu taşımaması sebebiyle tasfiye edilen 21 tasarruf finansman şirketinden paralarını alamayan yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı mağduriyetin çözüleceği yasal altyapıyı hazırlayacak. 

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre; bu kapsamda, üyeler şu an sektörde yer alan 6 firmaya hakları korunmak şartıyla geçiş yapabilecek. Sistemde kalmayanların ödemeleri de TMSF tarafından yapılacak.

Evim mağdurlarının yüzü güldü! Alacaklar için çözüm bulundu!

TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?


Geri Dön