26 / 04 / 2024

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

Kapatılan ‘evim’ şirketlerindeki 49 bin mağdura müjde geldi. TMSF tarafından organizasyon bedelini yüzde 20’lik kısmının nakit ödeneceği belirtildi. Alacaklılar faaliyet iznine sahip 6 şirkete geçiş yapabilecek...



Kanun görüşülürken en çok eleştiri alan konu, vazgeçen kişiler için organizasyon yani giriş ücretlerinin ödenmeyecek olması oldu. TMSF tarafından, giriş ücretinin yüzde 20'lik kısmının bir defada ve nakit olarak ödeneceği açıklandı. 

EŞİT VE ADİL OLACAK

Konuyla ilgili alınan bilgilere göre, tasfiye sürecinde olan şirketin "tasarruf dönemi"ndeki tasarruf finansman sözleşmelerini devralmak için istekli olan şirketlerin bu hafta itibariyle TMSF'ye başvuru yapması gerekiyor.

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

49 bin vatandaşın mağduriyetleri çözülürken, kalan 6 şirketin de organizasyon sürecinin bozulmaması amacıyla eşit ve adil dağıtım yapılması hedefleniyor. Aynı zamanda intibak sürecini tamamlayan 6 şirkete de lisanslarının bu hafta verilmesi öngörülüyor. 

Evim mağdurları isterlerde faaliyet izni bulunan 6 şirkete geçiş yapabilecek. Devralan şirketle yeni sözleşme imzalayan kişilere tahsisat yapılabilmesi için sözleşme bedelinin yüzde 40'ı kadar tasarruf yapılmış olması ve tasarruf ödenen sürenin toplam sözleşme süresinin  5'te 2'sine ulaşmış olması zorunlu tutuldu. 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; sistemde kalmak istemeyen mağdurlar içinse paralarının geri ödenmesine karar verildi. Fakat bu ödemeye sadece taksit tutarları dahil edildi, giriş bedeli bu kapsamda bulunmuyor. 

Peki neler yapılacak? İşte Evim mağdurları için adım adım yapılacaklar listesi...


Geri Dön