10 / 05 / 2024

Evlerde anti-stres dekorasyonu nasıl yaratırız

Evlerde anti-stres dekorasyonu nasıl yaratırız

Günlük yaşamın beraberinde getirdiği stresli uzantıları yok edip, evimize mutlu olmanın formüllerini taşıyoruz. Dingin renk tonlarını ön plana çıkarmak, yavaş yaşam felsefesini benimsemek, rustik country stili gibi doğaya yakın bir dekorasyonu evlere taşı



Kalabalık ve yoğun tempolu şehir hayatının yarattığı stresten arınmak için evimizin huzuruna sığınıyoruz. Peki evlerde anti-stres dekorasyonu nasıl yaratırız Renkler, çiçekler, konfor ve samimiyet anahtar kelimeleriniz olsun.

Rustik country stil
Stresten arınmak için kırsal yaşamın sadeliğinde huzur bulun, doğallığı vadeden rustik country stiliyle evinizi dekore edin ya da şehrin dışında doğanın içindeki projelerle tanışın.

şžehir yaşantısının silueti olan evler yerine doğal detayların şekillendirdiği, ahşap, taş gibi doğal malzemelerin kullanıldığı, tamamen fonksiyonel, rahatlığı ön planda tutan ve samimi olan bir dekorasyon kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bunun için rotanızı rustik country stiline çevirmenizi öneriyoruz. Modern yaşamın akıl almaz hızı ve bunun getirdiği kaygı ve streslerden uzakta ama yine de adı “modern ” olabilecek bir yaşamın anahtarı olan rustik country tarzı, kırsal yaşamın vadettiği saflık, dinginlik ve rahatlığı sunuyor. Doğası gereği çok sade, hatta mütevazı olan bu tarz evlerde rahatlık her zaman ön planda. Geleneksel dekorasyon tarzları ve bilinen dönemsel stillerden farklı olarak; mükemmel olmayan, yaşanmış, el yapımı, samimi ne varsa bu tarzın bir parçası olarak değer kazanıyor. Üzerinde yıllarca yenen yemek sebebiyle zedelenmiş, çizilmiş, darbelenmiş bir masif meşe masa, boyası dökülmüş bir dolap ya da eski bir sallanan sandalye, bu tarzın sihirli değneğiyle ikinci hayat kazanıyor. Güzellik ve rahatlık her zaman sadelikle birlikte tanımlanırken, kırsal geçmişimize ve geçmişin el işçiliğine referansla doğal ve masif malzemeler, el yapımı ürünler ve el işi oyalarla bezeli tekstiller yeniden değerleniyor.

Renklere başvurun
Güne mutlu başlayacağınız, her zaman dönmekten keyif alacağınız, aydınlık, sizi saran, sakinleştiren bir yerde yaşamanın ruh sağlığınız üzerinde ne kadar olumlu etkilerde bulunacağı bir gerçek. Renk, çevremizle kurduğumuz ilişkinin belirlenmesinde en önemli faktörlerden biri. Bir mekanın sadece rengini değiştirerek monoton ve basit bir mekanı canlı bir mekan haline dönüştürmek, o mekanda mutlu olmak mümkün. Dingin renk tonlarının yalın formlarla buluştuğu mekanlar, göz yormayan cazibesiyle bedeninizi ve ruhunuzu dinlendiriyor. Özellikle beyaz renk, çıplak mekanların en favori rengi olarak karşımıza çıkıyor.

Banyodan çıkamıyoruz
Suyun iyileştiren gücü yüzyıllardır bilinen bir gerçek. Kendinizi aromaterapi eşliğinde banyoda geçireceğiniz zamana teslim etmeye hazırlanın. Akıllı küvetler, farklı yüzey teknolojileri, kişisel hamamlar, özel tv-müzik sistemleri ve hatta oturma birimlerinin varlığıyla banyolar, ev hayatımızın önemli bir merkezi haline geldi. Son beş yıldır tasarımcıların da özel ilgi alanı olan banyolar, teknolojinin de katkılarıyla, giderek daha fazla işleve kucak açıyor. Yıkanma ve uyuma mekanları arasındaki sınırlar belirsizleştikçe, banyo küveti, bir vitrifiye malzemesinden ziyade mobilya olarak görülerek farklı ortamlarda fonksiyon kazanabiliyor. Hidromasajlı küvetlerin dış mekanlara yerleştirilmesi de çok moda.

Sağlam kafa, sağlam vücutta
Bedeninizi sağlıklı bir uykuya teslim edin. Açık renk tonlarıyla dekore edilen, lavanta gibi rahatlatıcı kokuların yörüngesinde dönen ve en önemlisi de sağlıklı uyku ekipmanlarıyla kuşatılan yatak odaları, zihni ve bedeni yenilemek için en ideal kozalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

çiçek tasarımcısı Buse Hekimci:
“Mavi ve beyaz tonlarda ortancalar, lila ve beyaz renkli lisiantuslar, kokuları ile mutlu eden beyaz ve lila tonlarında şebboylar rahatlamak ve huzur bulmak için uygun yaz çiçekleridir. İster saksıda yetiştirir isterseniz vazo içinde bir düzenleme yapabilirsiniz. ”

Halkla İlişkiler firması sahibi Senem çapa:
“Evde stres atmak için ilk önce müzik açarım sonra buzdolabının karşısına geçer alt kattan buz gibi bir içecek açar ve kocaman bir yudum alırken doğru giyinme odasına yönlenirim hemen üstüme kendimi iyi hissedeceğim rahat ama bir o kadar da havalı bir ev kıyafeti giyerim. Daha sonra en yakın olduğum arkadaşlar aranır onlardan geliyoruz onayı aldıktan sonra mutfağa geçer terapi tabağımı hazırlamaya başlarım. Kısaca göze, kulağa ve damağa hizmet ederek stresimi atarım. ”

1. DEKORASYON TARZIM
“Kemer Country 'deki evim Hindistan 'dan izler taşır. Hindistan 'dan çok etkileniyorum. 20 kere gittim. Oradan toprak mercanları, eski turkuazlar, küçük filler ve semboller topladım. Ayrıca yaptığım takı koleksiyonlarında da beni etkiliyor bu ülke. Dekorasyonda toprak tonlarını, doğal dokuları ve mutlaka bir hikayesi olan objeleri seviyorum. ”
ZEYNEP EROL, TAKI TASARIMCISI

2. SERGİ
MİMARLAR NASIL çALIşžIR
Merak ediyorsanız 7 Temmuz 'a kadan İstanbul Modern içindeki Antrepo 4 'te devam eden Yaz Sergisi 'ne uğrayın. Gökhan Karakuş küratörlüğünde gerçekleşen sergide şžulan Kolatan, Emir Uras, Durmuş Dilekçi, Murat Tabanlıoğlu, Emre Arolat, Mehmet Kütükçüoğlu, şževki Pekin, Han Tümertekin, Cengiz Bektaş, Adnan Serbest, Arif Özden, Nazlı Gönensay, Gökhan Avcıoğlu, Nilüfer Kozikoğlu, Tanju Özelgin ve Nevzat Sayın gibi 40 'tan fazla ismin çalışmalarını görebilir hatta satın alabilirsiniz.

3. YENİ
EGE 'NİN çİZGİLERİ
Ev tekstili ve ev giysileri üzerine yüzde 100 elde ve sınırlı sayıda üretim yapan Miss Nakısh markası, Ege 'nin maviye boyalı, ortanca çiçekli, bol rüzgarlı ruhunu kumaşlarına ve nakışlarına taşıyor. Ebru Yüksel tarafından tasarlanan desenlerin baskıları ve nakışları yine Yüksel tarafından yapılıyor. www.missnakish.com

 Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön