26 / 04 / 2024

Evora İstanbul'da konutların metrekare fiyatları ikiye katlandı!

Evora İstanbul'da konutların metrekare fiyatları ikiye katlandı!

Evora İstanbul projesinin ilk başladığı dönemde 1.600 lira olan ortalama metrekare fiyatları bugün 3 bin 400 lira'ya kadar yükseldi. Daire alanlarının bugün yüzde 100'e yakın kazançlı çıktığı açıklandı.



Yüzde 100 kazandırdı 


İSTANBUL Anadolu yakasında inşa edilen Evora İstanbul'dan 3 yıl önce daire alanların, bugün yüzde 100'e yakın kazançlı çıktığı açıklandı. 5 bin konutluk projenin 3 yılda tek etap olarak inşa edilmediğini hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Projemizin ilk başladığı dönemde 1.600 lira olan ortalama metrekare fiyatlar bugün 3 bin 400 lira seviyelerinde. Projemizi Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle yaptık. Başlangıçta projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir büyüklükte olacağını öngörmüştük. Ancak bu konuda yanıldık. Çünkü projenin değeri 1.7 milyar lirayı aştı" dedi. 


BİZDEN İLK ALAN ÇOK KAZANIR 


İlk alan müşterilerin daha çok kazanması için projenin lansman fiyatlarım her zaman olduğu gibi cari fiyatlardan daha aşağıda tuttuklannı söyleyen Durbakayım, "Proje ilerleyen aşamalarda ciddi değer artışına ulaştı ve bu değer artışı da Evora İstanbul'dan daire sahibi olanlara yaradı. Bizde her zaman ilk alan çok kazanır" şeklinde konuştu. 


SON 500 DAİRE İÇİN KOLAY ÖDEME 


Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul projesinden şimdi daire almak isteyenlerin de kazanması için projedeki son 500 daire için yüzde 12 gibi özel bir indirim yapıldığını ifade etti. Durbakayım, vadeli almak isteyenlere ise yüzde 25'i peşin, yüzde 25'i 1 yü sonra olmak üzere kalan yüzde 50'si için 50 ay sıfır faizli banka kredisi imkanı sunulduğunu açıkladı. 


Evora İstanbul'da yaşamın başladığını da vurgulayan Nazmi Durbakayım, 4 bin 979 daire ve 99 ticari üniteden oluşan projenin yüzde 90'ımn satıldığım söyledi. A parselde yaşamın başladığını aktaran Durbakayım, "Önümüzdeki yılın ilk yarısmda yaklaşık 10 bin kişinin, yüsonunda ise 17bin 500'ün üzerinde insanın burada yaşayacağım tahmin ediyoruz. 


Evora Cadde'deki ticari ünitelerin Tuzla'nın geneline de hitap edeceği düşünülürse böyle hazır müşterisi olan bir projedeki ticari ünitelerin de yatırımcısına çabuk ve iyi kazanç sağlayacağını öngörüyoruz" açıklamasını yaptı. 


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön