16 / 04 / 2024

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.



‘İzmir’e yakışan,  İzmir  kadar güzel bir proje’ sloganıyla hayata geçirilen Evora İzmir projesi ödüle doymuyor. Proje, SOTCA organizasyonunda ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüyle tescillendi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Emlak Konut GYO güvencesi ve Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından İzmir Konak Alsancak’ta yapımına başlanılan Evora İzmir projesi, Sign of the City Awards'ta düzenlenen organizasyonda “En İyi Mimari Tasarım” ödülüne hak kazandı.

Ödül alma töreninde konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Bizim ticaret ve üretim anlayışımızda, gittiğimiz bölgeyi daha da geliştirilmek, oraya bir fayda sağlamak ve bölge ile birlikte verimli bir sinerji yakalamak var. İyi bir bölgenin avantajlarından faydalanıp kazanç elde etmek önemli değil, bizim için asıl kazanç bu” ifadelerini kullandı.

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sözüyle yola çıktıklarını belirten Durbakayım, şu açıklamalarda bulundu: “Kültürel bir ruh taşıyan İzmir’e, beton ve demirden bir yapıyı hak etmediğini düşünerek geldik. Yaptığımız her projenin bulunduğu bölgeye uygun bir ruhu yansıtmasına önem veriyoruz. Evora İzmir’in tasarımında da buna ağırlık verdik. Bu nedenle Evora İzmir’in tasarımda turizm ve kültür fonksiyonlarına az sayıda konut ekledik ve projenin sadece içinde yaşayanlara değil tüm İzmir’e hizmet verecek şekilde tasarladık. Proje tasarımındaki en önemli noktalardan biri de, Evora İzmir’in çevredeki tarihi yapılara saygılı bir çizgiye sahip olması.”

www.evoraizmir.com/‎


Geri Dön