28 / 03 / 2024

EXPO 2016 Antalya'da son durum!

EXPO 2016 Antalya'da son durum!

EXPO 2016 Antalya’nın 6 aylık süresinin ekim ayında biteceğinin anımsatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi” dedi.



GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki ay kapanacak Antalya EXPO’nun beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamamasıyla ilgili olarak, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi. Sonuçlarını buna göre değerlendirmek gerekir” dedi.


Çelik, EXPO alanına Acun Ilıcalı’nın talip olduğu iddialarını duymadığını belirterek, alanı ne yapacaklarına henüz karar vermediklerini söyledi.


2 MİLYONDA KALDI


Çelik, EXPO’nun açılışından önce 8 milyon ziyaretçi beklendiği, ancak rakamın 2 milyon civarnında kaldığının ifade edilmesi üzerine, şunları söyledi: “Antalya EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Düşünün bir defa önce Rusya krizi, ardından darbe girişimi, terör olayları... Bunların hepsi turizm potansiyelini etkiledi. Şu ana kadar 2 milyondan fazla kişi gezdi. Bunların büyük bölümü yerli turist. Ama hedef neydi? Bölgeye her yıl gelen 10 milyon turistin en az yarısının burayı gezmesi planlanmıştı. Ancak EXPO’nun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Buna rağmen çok güzel bir açılış yaptık. Türkiye öyle bir süreçten geçtiki, tabiiki her şey gibi EXPO’da etkilendi. Bu olağanüstü dönemi dikkate alarak değerlendirmek gerekir.”


ACUN’U DUYMADIM


Bakan Çelik, EXPO alanının ekimden sonra nasıl değerlendirileceği, Acun Ilıcalı’nın bu araziye talip olduğu iddialarının sorulması üzerine de şunları söyledi: “Tabiiki, maliyetini karşılayacak bir karlılık sağlayamadık, ama ortaya çok güzel bir eser çıktı. Buranın mülkü Tarım Bakanlığı’na ait. Bundan sonra nasıl kullanılacağını oturup değerlendireceğiz. Burayı işletmek zor. Büyük bir kültür mekanı yaratıldı. Kim işletmeye ve korumaya talip olursa onlarla konuşuruz. Ama özel sektör olacağını sanmıyorum. ‘Acun Ilıcalı talipmiş’ diye bir şey duymadım, henüz değerlendirmelerimizi yapmadık.”



Hürriyet


Geri Dön