25 / 04 / 2024

Extensa, küçük evlere talep fazla olunca ikinci proje yapacak!

Extensa, küçük evlere talep fazla olunca ikinci proje yapacak!

Bomonti projelerinin fiyatları 420 bin dolardan başladığı 98 dairelik Bomonti Modem Palas'ta sosyal alan yer almadığı için aidat ücreti ödenmiyor. Proje, Körfez'den alıcılardan da talep görüyor



Belçika'da 112 yıl önce kurulan ve pencereleri açılan 5 katlı lüks apartman konseptiyle bölgedeki gökdelenlerden aynlan 92 konut ve 9 mağazadan oluşan 'Extensa Bomonti Apartman' projesi ile tanınan Belçikalı Extensa şirketi, şehir merkezinde küçük evlere olan talebi değerlendirerek aynı bölgede ikinci bir projeye başladı. Extensa Bomonti Apartman projesinin inşaatını Ekim 2011'de tamamlayan, projenin yüzde 90' ını ise satan şirket, bu projeye 30 metre mesafede Bomonti Modem Palas projesini inşa ediyor. Bu yılın Aralık ayında tamamlanması planlanan yeni projenin satışlan ise yüzde 65 seviyesine geldi. Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, ilk projeleri olan 'Extensa Bomonti Apartman' projesi ile şehir merkezinde spor ve sosyal alan ihtiyacını karşılayan, bu nedenle yaşadığı yerde ekstra bir aidat ücreti ödemek istemeyen profesyonellere, genç çiftlere ve ailelere ulaştıklarını, hedef kitlelerinin küçük ev talebini ise ikinci bir projeyle karşılamayı istediklerini kaydetti.


2011'in en iyi binalarından


Gökçe, "İlk projede küçük daire-lere gelen yoğun talep bizi ikinci bir proje geliştirmeye yöneltti. Bomonti Modem Palas'ta 1+1 dairelerin büyüklüğü 65 ile 79 metrekare arasında, 2+1'lerinki ise 107 ile 189 metrekare arasında değişiyor ve fiyatlar ise 420 bin ile 920 bin dolar arasında yer alıyor. Bu yıl Aralık'ta tamamlanacak olan projenin üst kafandaki kat bahçeli daireler Haliç üzerinden Marmara Denizi'ni görüyor" dedi.


Mütekabiliyetin ardından şehir merkezindeki projelere ilginin arttığını belirten Gökçe, Bomonti Modem Palas projesi satışın yüzde 10'unun Körfez ülkelerine yapıldığınıkaydetti.


15 katta 98 daireden oluşan 'gösterişten uzak' 'Bomonti Modem Palas'ta büyüklüğü 66 m2 ile 210 m2 arasında değişen 1+1 ve 2+1 daireler fiyatları 800 ile 1 milyon dolar arasında yer alıyor.


Arkitera Mimarlık tarafından düzenlenen ARKİV Seçkileri 2011'in En İyi Binaları' listesinde 20 proje arasında yer alan 'Bomonti Apartman' projesinin dikkat çeken özelliklerinden biri yatay mimarisi. Bina içinde yer verilen özel bir ışık tüneli sayesinde gün ışığının günün her saati katlara ve dairelere ulaşması sağlanıyor.

Extensa'nın Bomonti Apartmanı projesinde l+l'lerebir,2+l ve 3+1'lere ikişer araçlık otopark imkanı tanınıyor ancak projede başka bir sosyal alan bulunmuyor. Sözleşme tarihinden yaklaşık 5 ay önce teslim edilen projenin en alt katinda az kullanılan eşyalar için depolama çözümleri üretildi. Aralık ayında tamamlanacak Bomonti Modem Palas da bu konseptle tasarlanıyor. 



Vatan


 



Geri Dön