23 / 04 / 2024

EYT'de atlanan detay! Bu 8 maddeye dikkat

EYT'de atlanan detay! Bu 8 maddeye dikkat

6 milyona yakın EYT'liyi ilgilendiren çalışmalarda sona gelindi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıllardır emekli olmanın hayalini kurarken olası bir yasanın çıkması halinde işveren kesimi için kritik bir durumun ortaya çıkabileceği ifade ediliyordu. Buna göre işverenlerin EYT düzenlemesi sonrası işten



Milyonlarca kişinin merak ettiği “EYT ne zaman çıkacak?” EYT’nin kapsamı ne? Masada hangi formül var? EYT'den kaç kişi faydalanacak? Soruları yavaş yavaş netleşmeye başlarken ekonomi yönetimi tarafından konuya ilişkin açıklamalar peş peşe gelmekte. Erken emekliliğin önünü açacak yasa değişikliğinin yapılması ile milyonlarca kişi emekli olmanın hayalini kurarken bu durumun işveren kesimi için bazı sorunlara yol açacağı ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları…

NEBATİ’DEN EYT İÇİN BÜTÇE VURGUSU
Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'nda olan vatandaşların gözü kulağı Meclis’in EYT için alacağı karara döndü. EYT’nin Ekim ayının ortasında başlayacak bütçe görüşmelerinin ardından en erken Aralık ayında yasalaşması beklenmekte. Konuya ilişkin dün akşam açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçeye vurgu yaparak, “Meclis'ten geçecek EYT ile ilgili her kararın altını doldururuz. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. Taviz vermeden taleplerin karşılanması doğrultusunda adımlar atıyoruz. Gelirlerin artırılması konusunda da çalışmalarımız var. Vergiyi ödenebilir bir halde sunmak gibi” dedi.

EYT’DE YENİ DÜZENLEME KİMİ, NASIL ETKİLEYECEK?
Ancak Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılacak yasal düzenlemenin işveren tarafında bazı sorunlara yol açacağı belirtildi. PwC Sosyal Güvenlik Hizmetleri Direktörü Celal Özcan, yaş şartı aranmadan, kişilerin belli prim gün sayısı ve sigortalılık süresini dolmalarına bağlı olarak emekli olmalarının gerek mikro düzeyde işletmelere, gerekse makro düzeyde genel ekonomik göstergelere bazı yansımalarının olacağını aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön