29 / 03 / 2024

EYT'de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

EYT'de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

Hükümet merakla beklenen 3600 ek göstergeden sonra emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için de çözüm formülleri üzerinde çalışıyor. Peki merakla beklenen EYT çalışmasında en güçlü formül hangisi? İşte merak edilen detaylar...



ALMANYA VE FİNLANDİYA MODELİ NEDİR?

Söz konusu primin tamamlanması modelinde de prim gününü tamamlamayanların borçlanarak bunu tamamlaması söz konusu oluyor. Diğer formüllere bakıldığında da özellikle ortaya çıkan Almanya ve Finlandiya modeli bulunuyor. Almanya modelinde kişinin emekliliğine kaç yıl kaldıysa her sene kesintisi söz konusu oluyor.

Bir diğer model olan Finlandiya modelinde ise aynı şekilde kesinti olsun fakat kişi şartları tamamladığında kesinti ortadan kalkıyor.

EYT de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

‘SİGORTA PRİM KESİNTİLERİ DAHA AZ YAPILABİLİR’

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram öneriler de vererek, şu anda EYT’li olup da çalışmaya devam edenler olduğunu dile getirdi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, 3500 emekli maaşlarıyla bu enflasyonist ortamda geçinmenin zor olduğunu kaydederek, açlık sınırının 6 bin TL, yoksulluk sınırının 20 bin TL'ye çıktığını kaydederek,  "Yaşını bekleyip hala çalışanlar için emeklilik yapılır, çalışmaya devam edenler için sigorta prim kesintileri daha az yapılabilir." dedi.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada ya da emekli olacaklar için de seni bugün emekli etmiyorum 5 sene sonra emekli yapacağım ama daha sonra emekli yaptığımda emeklilik bağlama oranını yüksek tutacağım ve bu sayede emekli maaşın yüksek olacak denilebileceğini de söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön