26 / 04 / 2024

EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? EYT promosyonu veren bankalar hangileridir? EYT banka promosyonu ne kadar?

EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? EYT promosyonu veren bankalar hangileridir? EYT banka promosyonu ne kadar?

EYT’liler promosyon sorularına hız kazandırdı. Özel ve kamu bankaları Temmuz ayı emekli zammının açıklanmasından sonra promosyon yarışına girmişti. Peki EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? İşte detaylar!



EYT'LİLER İLK EMEKLİ MAAŞINI MART AYINDA ALACAK!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'de ilk maaşın alınacağı tarihe dair açıklamalar yaptı. Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT'li kardeşlerimiz maaşlarını alacak" şeklinde konuşmuştu.

EYT'LİLER BANKA PROMOSYONU ALABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olan bir kişi, ilk maaşını aldığı banka ile veya başka bir banka ile sözleşme yapıp, üç yıllık taahhüt süresini başlatabilir. EYT emeklileri de aynı şartlarla emekli promosyonu alma hakkına sahipler.

20 BİN TL EYT PROMOSYONU İDDİALARI DOĞRU MU?

Bankalar emeklileri kendi bankalarına çekmek için daha yüksek miktarlarda promosyon rakamları verebilirler. Bu kapsamda emekli promosyon ödemelerinin özel bankalarda 20 bin TL'ye çıkabileceği iddiaları ortada dolaşmaya başladı. EYT'liler en yüksek promosyon ödemesi yapan kurumları SGK'da tercih edebilirler.

TAVAN AŞAĞI ÇEKİLDİ!

Show Haber'de yer alan habere göre; EYT düzenlemesi ile, ilk etapta 2 milyondan fazla vatandaşa emekli olma imkanı sağlandı. Bankalar emekli promosyon ödemeleri için 10 bin TL'ye kadar çıkmıştı. EYT ile birlikte 20 bine çıkması beklenen banka promosyonlarında tavan fiyatı yenilendi. Bankalar, 7 bin 500 ile 15 bin TL arasında promosyon ödemesi verecek. EYT banka promosyonunda tavan fiyatı 15 bin TL'ye kadar yükseleceği öngörülüyor.

BANKA SEÇİMİ YAPILACAK

EYT düzenlemesinden sonra emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri esnasında SGK'dan seçebilecek. Bu şekilde EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak. EYT kanununun çıkmasından sonra ilk maaşı yatan emeklilerin en az 3 gün beklemesi gerekmektedir. EYT banka promosyonlarının ne zaman ödeneceğine dair henüz bir açıklama yer almıyor.

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek yardımı şubat ayı ne zaman yatacak?

Emekliler hüsranda! Maaşları eksik hesaplandı! Uzmanlar her şeyi bir bir ortaya döktü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön