19 / 04 / 2024

EYT'yi kapsamayanlara prim formülü! Prim koşulu olmadan 48,49,51 yaşında emeklilik! 3600 günle yaş koşulu...

EYT'yi kapsamayanlara prim formülü! Prim koşulu olmadan 48,49,51 yaşında emeklilik! 3600 günle yaş koşulu...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yaşanan gelişmeler yakından izleniyor. EYT'ye dönük ortaya çıkan reçetlerde bu kez de prim formülü geliyor! Prim koşulu olmadan 48,49,51 yaşında emekli olmak mümkün olabilecek! İşte detaylar...



Emeklilikye Yaşa Takılanlar (EYT'liler) için atılan adımlar ve tüm gelişmeler yakından 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, senesini ve primini doldurmuş fakat yaş şartı sebebiyle emekli olamayan kişiler için EYT yönetmeliği büyük önem taşıyor. 
EYT yönetmeliği yürürlüğe girdiğinde yeterli ikramiye tutarı olanların emekli olacağı biliniyor. Öte yandan, bu aralıkta olmayanlar önlerine çıkabilecek gelişmeleri merak ediyor. 
Milyonlarca emeklilik yaşı vatandaşı merakla yapılacak işlerin yapılmasını bekliyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; Yapılan açıklamalar Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik çalışmalar ile ilgili çalışmaların en geç Ocak ayına kadar tamamlanacağı düşünülüyor.

9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak işe başlayan, prim şartını ve yılını doldurmuş, ancak reşit olma yaşına gelmemiş 
vatandaşlar 'EYT' kapsamında değerlendiriliyor. Fakat bu kişilerden bazılarının primleri henüz dolmamış durumda.

Çocuklu aileler dikkat! Başvuran PTT'den 600 TL alacak! Hemen başvurun! İşte başvuru detayları...3 FORMÜL VAR!

Burada 3 seçenek var. Birincisi, bu vatandaşların primlerini tamamladıklarında emekli olmaları. İkincisi, 3600 prim günü ile kısmen emekli olabilmeleri. Üçüncüsü, ikramiyelerini ödünç alma yöntemleriyle tamamlayabilmeleri. Kadınlar, bu primleri doğum ile erkekler ise askerlik borçlanmalarıyla tamamlayabiliyor.

EYT düzenlemesi çıktıktan sonra vatandaşlar eğer primleri tamamsa emekli olabilecek. Ancak primi eksik ise bunlar tamamlandığında ya da borçlanma yaparak emeklilik hakkını kullanacak. Ancak EYT düzenlemeleri kapsamında bazı beklentiler de bulunuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön