24 / 04 / 2024

EYT'yi sabırsızlıkla bekleyenler dikkat! Bu yaştakiler yasa çıksa bile emekli olamayacak

EYT'yi sabırsızlıkla bekleyenler dikkat! Bu yaştakiler yasa çıksa bile emekli olamayacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili hazırlıklar devam ederken kamuoyunda çok sayıda yanlış bilgi dolaşmakta. İşte EYT ile ilgili 5 doğru 5 yanlış.



YANLIŞ: Staj sigortası EYT'li yapar.

DOĞRU: Staj, emeklilik hesaplanırken sigorta başlangıcı kabul edilmiyor. Eğer 8 Eylül 1999 öncesinde staj yapmış ama daha sonra çalışmaya başlanılmışsa sigortalı EYT kapsamında sayılmıyor. Ancak staj başlangıcı sayılıp borçlanma hakkı verilirse bu kapsamdakiler yararlanabilecek.

YANLIŞ: Askerlik borçlanma girişini 8 Eylül 1999 öncesine çekenler EYT kapsamında sayılır.

DOĞRU: Askerlik sigortadan önce yapılmışsa borçlanılan gün kadar işe giriş tarihini geri çekiyor ve emeklilik bu tarihten hesaplanıyor.

8 Eylül 1999 sonrasında işe girenler, askerlik borçlanmasıyla emeklilik yaşını geriye çekebiliyor ancak EYT'li sayılmıyor.

EYT'liler, 8 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı olmadan işe başlayıp sonradan yaş şartına takılan sigortalılardır.

Ancak askerlik borçlanması konusunda talepleri var. Düzenlemede yer alıp almayacağı çalışma sonucunda belli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön