29 / 03 / 2024

Eyüboğlu Koleji'ne En İyi Eğitim Binası ödülü!

Eyüboğlu Koleji'ne En İyi Eğitim Binası ödülü!

Bu sene hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, gayrimenkul sektörünün en iyilerini belirleyen Sign of the City Awards'ta 'En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü'nü kazandı



Ödülü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Eyüboğlu ve okulun inşaat projesini hazırlayan Yüksek Mimar Ayhan Yıldız aldı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu, bina ile birlikte sorgulayan, düşünen, ezbercilikten uzak, araştırma odaklı bir eğitimle öğrenci yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.



Posta 


Haber Hürriyet Gazetesi'nin Sign of the City Awards Özel Eki'nde şu şekilde yer aldı;


2015-2016 eğitim-öğretim yılında İstanbul Batı Ataşehir’de hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, gayrimenkul sektörünün en iyilerini belirlemek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ta “En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü”nü kazandı.


Gayrimenkul sektörünün en iyiye teşvik edilmesi; kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir vizyona sahip projelerin yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ta kazananlar belli oldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Batı Ataşehir’de hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, “En İyi Hizmet Yapıları” kategorisinde “En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü”nü kazandı.


Yarışmaya 140 başvuru yapıldı ve projeler 3 aşamalı değerlendirme sisteminden geçerek büyük ödüle ulaştı. Projelerin 21 kategoride yarıştığı Sign of the City Awards’ta “En İyi Eğitim Binası Ödülü”, eğitimde 45. yıldır hizmet veren Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının oldu. Kurumun bu yıl Batı Ataşehir’de açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu; çağdaş, çevreci ve sürdürülebilir mimarisiyle ödülü almaya hak kazandı. Okulun inşaat projesi AVT Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Ayhan Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Yarışmada kazanan projeler, 4 Kasım 2015 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirilen törende açıklandı ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları adına ödülü Mert Eyüboğlu ve Yüksek Mimar Ayhan Yıldız aldı. 


Batı Ataşehir’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Burçak Eyüboğlu Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 10 bin metrekare okul alanı, 3 bin 400 metrekare bahçe alanı, modern derslikleri, fen ve bilgisayar laboratuvarları, kütüphanesi, resim ve müzik atölyeleri, yüzme havuzu, spor salonu, jimnastik salonu, konferans salonu, kapalı oyun ve öğrenme alanları ile tıpkı diğer Eyüboğlu okullarında olduğu gibi öğrencilerin dünya standartlarında eğitim aldığı çağdaş bir kampüs niteliği taşıyor. 


İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında 1 kolej, 1 fen lisesi, 3 ilkokul, 2 ortaokul ve 5 anaokulu olmak üzere 7 farklı noktadaki 12 okuluyla binlerce öğrenciye eğitim veren Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının Batı Ataşehir’de açılan yeni kampüsü, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu’nun eşi Burçak Eyüboğlu’nun adını taşıyor. Dr. Rüstem Eyüboğlu, kurumun kazandığı ödülden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek 45 yıla çok sayıda ilki ve başarıyı sığdıran kurumun “Eğitim: Eyüboğlu” sloganıyla, sorgulayan, düşünen, yaratıcı, çevreye duyarlı, ezbercilikten uzak, araştırma odaklı bir eğitimle; öğrencilerini 21. yüzyıl yetkinlikleriyle donatarak yetiştirmeye devam edeceğini ifade etti.


Hürriyet Ek


Geri Dön