24 / 04 / 2024

Eyyübiye On İkiler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Eyyübiye On İkiler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Eyyübiye Belediyesi On İkiler Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının startını verdi. 12 blok olarak inşa edilecek projede 334 adet konut, 77 adet iş yeri ve 2 adet ticari alan yer alacak. 




Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, On İkiler Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının startını verdi. Başkan Mehmet Ekinci bu kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. 


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi, Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşüm projesi ile çağdaş ve modern bir yapıya kavuşacak. Eyyübiye'de kentsel dönüşüm için daha önceden kolları sıvayan Başkan Ekinci, yapılacak kentsel dönüşüm projesinin detaylarını vatandaşlarla anlattı.


Eyyübiye’de dönüşüm ve gelişim başlıyor

yyübiye Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının startını verdi. On İkiler Mahallesi'nde 5 hektarlık alanda 263 hak sahibinin olduğu 304 bağımsız konut ve 44 fiili iş yeri ile bir caminin dönüşümünü kapsayan proje; 334 adet konut, 77 adet iş yeri, 2 adet ticari alanı kapsıyor. Projede 2 oda 1 salon ile 3 oda 1 salon daire tipleri yer alacak. Projede bunların dışında ayrıca 12 derslikli okul, cami, kapalı ve açık otopark, 10 bin metre karelik yeşil alan yer alacak. Proje 12 bloktan oluşacak. 

 

İmzalar atılır atılmaz kepçeler iş başı yapacak

Başkan Ekinci, vatandaşlara kentsel dönüşüm projesinin tüm detaylarını anlattı. Ekinci, "Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Az önce izlediğiniz projenin aynısını inşallah On İkiler Mahallemizde hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili talep aldık. Eyyübiye Belediyesi olarak vatandaşlarımıza güzel bir şey sunmak istedik. Bunun için de sorumluluk aldık. Herkes başka yerlerle ilgili örneklemelerde bulundu. Bizler On İkiler Mahallesi ilgili bir çalışma ortaya koyarken şunu düşündük. Vatandaş memnun olsun, belediye olarak da bize fazla yük gelmesin. Tek düşüncemiz buydu." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön