23 / 04 / 2024

Fabrikalardan kalan arazilere lüks konutlar yapılıyor!

 Fabrikalardan kalan arazilere lüks konutlar yapılıyor!

İstanbul büyüyor, fabrikalar şehir dışına gidiyor ve fabrikalardan kalan boş arazilere konut projeleri ile alışveriş merkezleri yapılmaya başlanıyor




İstanbul’daki fabrikalar şehir dışına taşınmaya başlayınca, fabrikadan kalan boş arazileri inşaat firmaları değerlendirmeye başladı ve bu arazilere lüks konutlar ile alışveriş merkezleri yapmaya başladılar.


Levent’te yaşanan dönüşüm şimdi Yenibosna, Kağıthane, Kartal gibi bölgelere sıçradı. Levent Bölgesi’nde Profilo fabrikasının yeri Profilo Alışveriş Merkezi olurken şimdi fabrika arsalarının üzerinde Kanyon Alışveriş Merkezi, Metrocity ve Levent Loft gibi projeler yükseliyor. 


Vakko’nun Merter’deki kapanan fabrikasının arsasına da Eroğlu, rezidans ve ticari birimlerin olduğu Platform Merter isimli lüks bir proje yapıyor. Boyner’in Yenibosna’daki 40 yıllık fabrikası da rezidansa dönüşüyor. Altınyıldız fabrikasını geçen yıl boşaltıp şehir dışına çıkaran Boyner Grup, bu arsa üzerine İstwest isimli lüks konut projesi yapıyor. İstwest projesinin yanı sıra Edip İplik arazisinde 212 AVM, yine Altınyıldız arazisinde Starcity AVM yükseliyor. Bunların yanı sıra Hürriyet Gazetesi’nin bulunduğu bina da satılarak yakın zamanda burada bir inşaat projesinin başlaması bekleniyor.


İstanbul’da fabrikaların yoğun olduğu bir diğer bölge olan Kağıthane’de de dönüşüm yaşanıyor. Sur Yapı, Hayat Kimya’ya ait olan ve detarjan deposu olarak kullanılan 13 bin 152 metrekarelik arsaya alışveriş merkezi inşa ediyor.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön