25 / 04 / 2024

Facebook'un sahibi kendine mahalle kurdu!

Facebook'un sahibi kendine mahalle kurdu!

Amerikalı teknoloji devleri, Silikon Vadisi'nin ve birçok teknoloji şirketinin merkezinin bulunduğu Palo Alto'da kendilerine mahalle kuruyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de, bölgede 30 milyon dolara aldığı 4 evle adından söz ettirmişti...




Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, 2013 sonunda Palo Alto'da aldığı 4 evle adından söz ettirmişti. Yaşadığı evin etrafındaki evleri de toplam 30 milyon dolara satın alan Zuckerberg'in gerekçesinin 'komşu seçimi' olduğu söylenmişti. 


Zuckerberg'in yatırımı, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Palo Alto'nun değerini de yükseltti. ZUckerberg'den sonra Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer ve Tesla Motors'un CEO'su Elon Musk da aynı sokakta komşularının evlerini de satın alarak yatırımlarını genişletti. 


Bulundukları bölgede özel yaşam alanı kurmak isteyen teknoloji devleri böylece kendi mahallelerini kendileri oluşturuyor. Etraflarındaki evleri genellikle misafir evi olarak kullanıyorlar ya da kiraya veriyorlar. Bunu yapmalarındaki sebeplerden biri Hollywood ünlülerinin aksine halktan kopuk yaşamak istememeleri. Mahalle kültürüyle hayatlarına devam etmek istiyorlar ancak gizlilik ve güvenlik açısından da yaşam alanlarını özgünleştiriyorlar. 

 

Bölgedeki gayrimenkul danışmanlarının verdikleri bilgilere göre, Palo Alto'da açık ilan satışı yok. Konut satışları el altından yapılıyor. 



Hürriyet


Geri Dön