28 / 03 / 2024

Fadıl Akgündüz 'Caprice Gold'a haciz geldi' haberlerine açıklık getirdi!

Fadıl Akgündüz 'Caprice Gold'a haciz geldi' haberlerine açıklık getirdi!

Fadıl Akgündüz, Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi'nin eski ve yeni yönetimi arasındaki çekişmeler nedeniyle Caprice Gold'taki bazı devre mülklerin haciz konusu olduğunu ancak bunun toplam içerisinde çok küçük bir yer tuttuğunu söyledi.




İşadamı Fadıl Akgündüz, Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi'nin eski ve yeni yönetimi arasındaki çekişmeler nedeniyle Caprice Gold'taki bazı devre mülklerin haciz konusu olduğunu ancak bunun toplam içerisinde çok küçük bir yer tuttuğunu söyledi. Devremülk sahipleri açısından herhangi bir problem olmadığının altını çizen Akgündüz, hukuki olarak her türlü girişime devam edeceklerini kaydetti.


Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi tarafından genel kurul kararı ve yapılan yasal ihale ile Hazinedaroğlu AB Yapı Şirketi’ne satılan arsayı daha sonra Caprice Gold A.Ş'nin satın aldığını belirten Akgündüz, bu alımla Hazinedaroğlu Şirketi’nin ihale gereği kalan son 3 milyon dolarlık ödemesini de devraldığını kaydetti.


Bu süreçte Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi’nde yönetimin değiştiğini ifade eden Akgündüz, yeni yönetimin seçim esnasında üyelerine bir çok gerçek dışı ve afaki taahhütlerde bulunduğunu iddia etti. Yeni yönetimin gerek Caprice Gold, gerek Forum İstanbul Alış Veriş Merkezi ve gerekse Bayrampaşa Belediyesi aleyhinde davalar açtığını ve fakat bu davalardan bir sonuç alamadığını vurgulayarak şöyle devam etti:


"Bu davalar çerçevesinde satışın daha yüksek bedelle olması gerektiği iddiası ile Caprice Gold’un 3 milyon dolarlık kalan ödemesini reddetmiş ve konuyu hukuki zemine taşımıştır. Arsa satışının Genel Kurul'da alınan kararlar çerçevesinde ve tahmin edilen bedelin üstündeki bir bedelle gerçekleşmiş olması nedeniyle bedeli artırma gayretleri boşa gitmiştir.


Sonuç itibariyle Caprice Gold’a ait toplam 120 bin adet devre mülkten sadece 63 adetinin satışı için kooperatif talepte bulunmuş ve buna dahi itiraz edilmiştir. Yani devre mülk sayısının çok küçük bir sayısını ilgilendirebilecek bir durum vardır. Kooperatif yeni yönetimi ile eski yönetiminin çekişmelerine şirketimizin karıştırılmasının tek nedeni şirketimizin adının medyatik olmasıdır. Yeni kooperatif yönetiminin eski yönetimle bir hesaplaşması var ise bunu daha etik bir şekilde yapmasını tavsiye ederiz. Bundan 2.5 yıl önce bizzat ben Koperatifin Yeni Başkanı Çamur Ali Topuz’a 3 milyon dolarlık ödemeyi yapmayı teklif etmiş fakat kendisinden buna red cevabı almıştım. Bu hareketinin bedelini Sayın Çamur Ali Bey üyelerine nasıl izah edecektir acaba?"


Akgündüz, Caprice Gold devremülk sahiplerine de çağrıda bulunarak, "Ne aldıkları devre mülkler ne de tapuları ile ilgili herhangi bir sorun yoktur. Aylık gelirleri şimdiye kadar olduğu gibi sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. Caprice Gold Sarayı’nın kaba inşaatı bitmiş ve cephe kaplaması büyük ölçüde yapılmış olup, sarayımız 2014 yılı sonunda bitirilecektir" dedi.


"BELGE ŞAİBELİYDİ"


Öte yandan Fadıl Akgündüz'ün kendisi hakkındaki suçlayıcı yöndeki açıklamalarına Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi Başkanı Çamur Ali Kapuz'dan bir yanıt geldi. Akgündüz'ün yalan söylediğini iddia eden Kopuz'un açıklamaları şöyle:


“Biz göreve geldikten sonra Fadıl Akgündüz’den 3 milyon dolar alacağımız olduğunu öğrendik. Bunun karşılığında eski yönetim bir teminat ya da garanti almamış. Alacak doğrudan defterlerde görünüyordu. Sözleşmeye baktığımızda belgenin şaibeli olduğunu fark ettik. Eski yönetim aleyhine ihaleye fesat karıştırmaktan dava açtık. Dolayısıyla bu dava şu anda 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Fadıl bey daha ilk sözünde yalan söylüyor.


Yasal haklarımızdan dolayı, biz Fadıl Bey’den sözleşme gereği alacağımızı talep ettiğimizde, kendisi bize ‘Aleyhinde açtığımız davadan ve eski kooperatif yöneticileri aleyhine açtığımız davalardan vazgeçmemiz halinde ödeme yapacağını’ söyledi. Biz de iki meselenin birbiri ile alakası olmaması sebebiyle alacağımız konusunda kendisini yasal olarak ödeme yapması konusunda ihtar ettik. Gönderdiğimiz ihtarname kendisine ulaştı. Kendisi ise bize borcunun olmadığını bildirdi. Biz mahkemeye başvurduk Mahkemede de borcunu inkar etti."


Davanın geçtiğimiz günlerde sonuçlandığını belirten Kopuz, devamla şu ifadeleri kullandı:


"Mahkeme, hem alacağımızı ödemesine, hem de ayrıca inkar tazminatı ile birlikte 3 milyon dolarlık borcunu, 4.5 milyon dolar olarak ödemesine hükmetti. 

Burada asıl tezat şu; Mahkemede, Fadıl Bey’in avukatları Fadıl Akgündüz’ün, Caprice Gold ve Caprice Gold AŞ ile hiçbir ilişkisinin olmadığını açıklamıştı. Bugün kalkmış, “Ben ödemek istedim almadılar” diyor. Eğer Fadıl Bey’in bu iki şirketle bir ilişkisi yoksa, avukatları mahkemede yalan söyledi. Ya da bugün Fadıl Bey’in yaptığı açıklama yalan. Zaten ödemek isteseydi hesaba yatırırdı mesele biterdi. Ödeseydi zaten dava olmazdı.


Bu arada Fadıl Bey’in asıl açıklaması gereken konu, mevcut alandaki devre mülklerin sayısının 123’den bir günde nasıl olup da 63’e düştüğüdür. Biz, tapudan haciz yapılacak şirkete ait toplam 123 adet devre mülk olduğunu öğrendikten, sadece birkaç gün sonra söz konusu yere gittiğimizde ellerinde sadece 63 devre mülk kaldığını gördük. Bu nasıl oldu? Bir gecede bu kadar devre mülkü gruba ait bir başka şirkete nasıl sattılar. Bunu açıklasın?


Fadıl Bey, kooperatif üyelerine afaki ya da gerçek dışı vaatlerde bulunduğumu ifade ediyor. Bu tamamen yalan. Çünkü, kooperatifin içini zaten boşaltmışlar. Ben ve ekibim, orada zarara uğrayan üyelerin talep ve oylarıyla göreve geldik. Zaten her şey mahkemelere intikal etti. Fadıl Bey, bugün yaptığı açıklamaları, eğer mahkemelerde de aynen söyleyebilirse zaten sorun kalmaz. Mahkemeler doğru kararı verecektir.”


Hürriyet


Geri Dön