24 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz, Caprice Otel'de ortağıyla mahkemelik

Fadıl Akgündüz, Caprice Otel'de ortağıyla mahkemelik

KAMUOYUNDA Jet Fadıl olarak tanınan (şirketi Jetpa Holding nedeniyle) Fadıl Akgündüz, Caprice Otel'de ortağıyla mahkemelik oldu



Siirt Spor'a yeniden başkan olan Jetpa Holding Başkanı Fadıl Akgündüz, şirketlerinden Aytepe Turizm'e ait Didim'deki Caprice Otel'i ev hanımı ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut'a ait Mai Turizm'e devredince ortağıyla mahkemelik oldu. Holdingin ortaklarından Sacit Duran, bu devri geçersiz kılmak için `butlan' davası açtı.

KAMUOYUNDA Jet Fadıl olarak tanınan (şirketi Jetpa Holding nedeniyle) Fadıl Akgündüz, Caprice Otel'de ortağıyla mahkemelik oldu. Fadıl Akgündüz, yüzde 98'i Jetpa Holding'e ait olan Aytepe Turizm'in yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki Didim Caprice Otel tesislerini ev hanımı ablası Avniye Obut ve emekli memur eniştesi İbrahim Obut'un kurduğu Mai Turizm'e devretti. Akgündüz, 135 bin lira sermayeli Aytepe Turizm'in sermayesini 3 milyon liraya yükselterek, şirketin sahipliğini Mai Turizm'e geçirmek istedi. Bunun üzerine 1990'dan itibaren Fadıl Akgündüz ile birlikte Jetpa Holding'in kurucu ortağı konumunda olan Sacit Duran, oeparasyonu engellemek için Didim Asliye Ticaret'te `butlan' davası (işlemin geçersizliği) açtı. Böylece Fadıl Akgündüz'ün karşısına ilk kez mağdurlar dışında bir isim çıktı.
Kayyum olurum
İkinci duruşması 11 Aralık'ta yapılacak bu dava hakkında konuşan Sacit Duran, şunları dile getirdi: "Fadıl Akgündüz'e karşı kurucu ortak olarak `hisselerinin tespiti ve iadesi' için açtığım dava, 5 yıl sürdü ve Yargıtay süreci kasım ayında lehime sonuçlandı. Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi oy birliği ile kurucu ortak olduğumu ve hisselerimin iadesini onayladı. Jetpa Holding'in yüzde 10 hissesinin bana ait olduğu tespit edildi. Hedefim, Fadıl Akgündüz tarafından hileli iflas ettirilen Almanya ve İsviçre'deki para toplayan şirketlerin de tekrar faal hale getirilmesi, çoğunluğun temsilcisi olarak Jetpa Holding'e kayyum atanmak. Jetpa Holding'in yurtiçindeki mal varlıklarının muvazaalı olarak kaçırılmasına engel olmaya çalışıyoruz. Avrupa'daki hisse toplamı yüzde 42.5, benimki yüzde 10 toplamı yüzde 52.5. Bu oran da bize kayyum olma gücü verir." Başta Didim Caprice tesisleri olmak üzere Fadıl Akgündüz tarafından yasalara aykırı olarak holdingten çıkarılan malları mağdurların tasarrufuna vermek istediğini söyleyen Sacit Duran, "Sadece Didim tesisleri 200-250 milyon dolar eder. İstanbul Mecidiyeköy'de Caprice Restaurant da holdingin mülkü. Başka mülkler de var. Adalete güveniyoruz" dedi.
Siirtspor'a milyonlar veriyor
Sacit Duran, 1999 yılına kadar Jetpa Holding Başkan Yardımıcısı olduğunu, bu tarihten sonra Fadıl Akgündüz ile fikir ayrılıklarına düştüklerini belirterek, şunları söyledi: "1999 `da ayrıldım. O zaman şirket zirvedeydi. Ortaklığım başta yüzde 30'du, sonra yüzde 20'ye indi. En son da Avrupa'daki şirketlere aktarmalar yaptılar ve benim hissem de yarıya indi. Şimdi mahkeme hakkımızı teslim etti. Fadıl Akgündüz ise bu süreçte önce Didim Caprice'i ablası ve eniştesine devretti. Yeniden Siirtspor'a başkan oldu, orada yine milyonlar harcıyor. Bayrampaşa Belediyesi'nden de arazi kiralamış ve İstanbul'a otel yapacak. Bunları hangi paralarla yapıyor. Ev hanımı ablası ya da emekli eniştesi parayı nereden bulmuşlar?"

600 milyon mark topladı Caprice  Otel büyük bölümünü karşılar

JETPA Holding kurucu ortağı Sacit Duran, "Fadıl Akgündüz, Jetpa aracılığı ile Avrupa'daki gurbetçilerden yaklaşık 600 milyon mark toplamış. Bunların hepsi sessiz ortak niteliğinde. Yani kârâ-zarara ortaklar ama yönetimde söz hakları yok. Benim ise kurucu ortak olmam nedeniyle yönetim ve mülkiyet haklarım var. Sadece Caprice tek başına mağdurların haklarını büyük ölçüde karşılayabilir" dedi.

Mai, Bayrampaşa'da arsa kiraladı Caprice yapacak

BAYRAMPAŞA Belediyesi'nin 20 Ağustos tarihli encümen kararına göre, Forum İstanbul ve IKEA'ya yakın arazi 4 bin lira aylık bedelle Mai Turizm Ltd.'ye kiralandı. Mai Turizm de, "Fatih'in fethettiği İstanbul'da 29 Mayıs 2012'de Caprice Gold" otelinin açılışını yapacağını duyurdu.

Siirtspor için Vali Şentürk aramış

FADIL Akgündüz 2009 yılı içinde ciddi atılımlarına yine Siirt'ten başlamıştı. 23 Mayıs 2009'daSiirtspor Kulübü'nde konuşurken, "Valimiz sayın Necati Şentürk beni telefonla aradı, `Siirtspor'u senden başkası kurtaramaz, gel yeniden bu takımın başına geç' dedi. Ben Siirt'ten kalbim buruk gitmiş olsam bile gönlüm ve ruhum hep Siirt'te kalmıştır. Siirt'e olan sevgim ve muhabbetimden ötürü toplantılarımı iptal edip Siirt'e geldim" demiş ve şu taahhütlerde bulunmuştu: " Siirtspor 'un başında olduğumuz dönemlerde çok kısa bir süre de 1. Lig'e çıkmıştık ama şimdiki durumda o kadar hızlı olmasa da yine de çıkacağız. O dönemde Siirtspor almış olduğumuz bir arsa halen elimizde duruyor ve oraya Siirtspor'a yaraşır bir stadyum yapacağız. 100 bin kişilik dev stadyumda premier lig maçları bile oynanacak. Siirt, Avrupa'daki maçlara ev sahipliği yapacak. Eskiden olduğu gibi, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi dev kulüpler bile Siirt'e gelip maç yapacak. Siirtspor'u bizden sonra hırsızlar ele geçirmiş ve değerli kardeşim Beşir İlçin hırsızların elinden takımı almış ve büyük emek sarfetmiştir."
Sadi Özdemir/Hürriyet


Geri Dön