18 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz'ün dosyaları 2 yıldır bilirkişi bekliyor!

Fadıl Akgündüz'ün dosyaları 2 yıldır bilirkişi bekliyor!

‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’den alacaklı olanların avukatı Sıtkı Cansız, davaların bilirkişi engeline takıldığını ifade ederek “Dosyalar bir kamyon dolusu. Kimse incelemek istemiyor” diye açıklama yaptı. 



İstanbul Bayrampaşa’da 2010 yılında Capricegold ve Caprice Malpler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığından dolayı 21 Aralık 2015’te tutuklanan ve hakkında 2442 yıl hapis cezası istenen ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017’de tahliye edildi. 

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl hakkındaki alacak davaları ise devam ediyor. Ceza davasında 2 yıldır bir ilerleme kaydedilnediğini dile getiren avukat Sıtkı Cansız şunları söyledi: “2 yıldır bilirkişi incelmesi bekliyoruz fakat kimse incelemek istemiyor. Çünkü bilirkişiye 1000-1500 TL arasında bir ödeme yapılıyor. Ancak bakılması istenen dosya sayısı bir kamyona sığacak kadar. Haliyle kimse dosyalara bakmaya yanaşmıyor. Hatta mahkeme bilirkişi incelmesinde bulunmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylüyor ama bu durumda bilirkişilere de haksızlık ediliyor. Dava dosyaları kamyonlarla taşınacak hale gelmiş ama bilirkişi ücretleri bu dosyaların bilirkişinin evine götürecek nakliye parasını bile karşılamıyor. Neden incelesin? Bilirkişinin sayfaları okumadan çevirmesi bile günlerini alır.”

Yargılamanın ilerlemediğini söyleyen avukat Sıtkı Cansız, “Diğer taraftan dosyalarla ilgili tapu dairesine gidiyoruz. Kim almış, kime devretmiş, şu anda kimin üzerine gibi bilgileri talep ediyoruz” dedi. 

‘10 bin 857 mağdur var’

Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metahanoğlu ise 10 bin 857 kişinin mağdur olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sadece ben 20 milyon TL kaptırdım. Bayrampaşa’daki mağduriyetlerle ilgili elimde 8 bin 400 tapu var. Ne yapacağımız artık biz de bilmiyoruz. Neyimiz varsa bu adama verdik.” 

Fadıl Akgündüz’e 10 milyon TL’sini kaptırdığını söyleyen Tahsin Şenol da “2010 yılından beri sıkıntı yaşıyoruz. Kaptırdığım paranın tek kuruşunu da almış değilim. Dava dosyası da sürekli bilirkişiye takılıyor, bilirkişi dosyaya bakmak istemiyor” diyor.


Caprice Gold'daki devremülkler 6 bin 600 TL'ye satılacak!

Caprice Gold mağdurlarından imza kampanyası!


Geri Dön