24 / 04 / 2024

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için ilk ihale tamam!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için ilk ihale tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrattin Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıktığı ihalenin ilk aşamasını tamamladı. Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için gerçekleştirileyen ihaleye Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketler de katıldılar. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu’nu Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye kadar ulaştırarak hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkarmak için gerçekleştirdiği uluslararası yapım ihalesinin birinci aşamasını tamamladı. 

 

İhale Komisyonu’nun yaptığı değerlendirmelere göre, aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketlerin de bulunduğu 15 istekli firmanın verdiği teklif dosyaları ve raporlar incelemeye alındı. İhale Komisyonu değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde 2. oturum gerçekleşecek ve metro hattını yapacak firma ya da konsorsiyum belli olacak. Narlıdere metrosunun yapımı için 43 firma dosya satın almıştı.

 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için ilk ihale tamam!

 

İkinci aşama belirleyici
7 istasyon olarak planlanan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı. 

 

2 aşamlı olarak ihaleye çıkarılan Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattı için gerekli değerlendirmenin ardından 2. aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından hattın yapımına başlanılması planlanıyor.

 

15 firma
1-) INTEGRA CONS. KZ LLP - LİMAK - TAŞYAPI İNŞ. 
2-) KOLİN İNŞ. - SALINI IMPREGILO SPA 
3-) ALSİM ALARKO SAN. ve TİC. A.Ş.
4-) MAKYOL İNŞ. - NUROL İNŞ. 
5-) ÖZKA İNŞ. - YÜKSEL İNŞ. - CTT STROYTRANSGAZ
6-) ESTA CONSTRUCTION LTD ŞTİ. - CSCEC 
7-) DOĞUŞ İNŞ. 
8- ) YAPI MERKEZİ İNŞ.
9-) DERE KONSTRÜKSİYON DEMİR İNŞ. - CHINA MACHINERY ENGINEERING 
10-) BALLAST NEDOM INFRA B.Y.
11-) ÖZGÜN İNŞ. - CCCC LTD ŞTİ.
11-) GÜLERMAK AĞIR SANAYİ İNŞ. 
12-) IC İÇTAŞ İNŞ. - ASTALDI SPA 
13-) CENGİZ İNŞ. 
14-) NORINCO INT. COOP. LTD. 
15-) ÖZTAŞ İNŞ. 
 


Geri Dön