26 / 04 / 2024

Faik Öztrak: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edelim!

Faik Öztrak: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edelim!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada iktidarı aşırıya kaçan projelerden vazgeçmeye ve aktif fay hatlarındaki yerleşim bölgelerinde kentsel dönüşüm yapılması için seferberlik ilanının edilmesi için çağrı yaptı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İktidara açık çağrımız var. Siz kendinize çılgın projeler arayıp duruyorsunuz. Biz size son derece akıllı bir proje öneriyoruz. Gelin, aktif fay hatlarında ve hassas deprem bölgelerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmek üzere gelecek 5 yıl için seferberlik ilan edelim.” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, şu şekilde konuştu:

“Dayanışmayı dünyaya gösterdik: Depremin hemen ardından vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için tüm ülke seferber oldu. Başta canla başla çalışan arama kurtarma ekiplerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. CHP’nin yönetimindeki büyükşehir belediyeleri, kurtarma ve ilk yardım ekiplerini deprem bölgesine hızla gönderdi. Çok şükür zorlukları beraberce göğüsleyen büyük bir milletimiz var. Depremin ardından, aziz milletimiz güçlü bir dayanışmayla, dertte, tasada daima omuz omuza olacağını tüm dünyaya gösterdi.

Vatandaş vergileri soruyor: Millet, ‘Deprem vergileri ne oldu’ diye sorunca memur bakanlardan fırça yedi. Arkasından tehditler geldi. AK Parti Genel Başkanı, ‘Hükümet depreme yönelik ne yapmış’ sorusunu soran vatandaşlarımızı ahlaksızlıkla suçladı. 1999’da yaşanan depremlerin ardından geçici bir süre için özel iletişim vergisi getirilmişti. Bu vergi AK Parti tarafından kalıcı hale getirildi. 2004-2019 arasında 65 milyar lira toplandı. Dolarla ifade edersek 34 milyar dolar vergi toplanmış. Vatandaş bunu soruyor. İktidar neler yaptığını açıklamak zorunda.

Siyasi şov yapıyorlar: Millet deprem paralarını sorunca iktidar, ‘Siyaset yapmayın’ diyor. Ama bakıyoruz deprem enkazında dahi siyasi şovu da iktidar sonuna kadar yapıyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bakanların basın toplantısında assolist gibi toplantının sonunda konuşturuluyor. Kurtulmuş hangi sıfatla konuşuyor? Dert algıyı yönetmek. Erdoğan çalışmaların sürdüğü alana yanında bir VIP ordusuyla girmiş. Bir de nasılsa denk gelmiş, aynı anda göçük altından bir depremzede çıkarılıyor. Erdoğan’ın tam önünden geçiriliyor. Deprem, siyasi şov konusu yapılmayacak kadar ciddi bir iştir.

Hayatta kal projesi: İktidara açık çağrımız var. Siz kendinize çılgın projeler arayıp duruyorsunuz. Biz size son derece akıllı bir proje öneriyoruz. Gelin, aktif fay hatlarında ve hassas deprem bölgelerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmek üzere gelecek 5 yıl için seferberlik ilan edelim. Müteahhitleri rant için değil, hayat için seferber edelim. Ortak aklı kullanarak uygun finansman yöntemlerini devreye alalım. En son inşaat teknolojilerinden yararlanalım. Bu projenin adını da ‘hayatta kal projesi’ koyalım. Böyle bir seferberlikle sadece milyonların hayatını kurtarmayız, ekonominin ihtiyaç duyduğu güven ve talebi de yaratırız. Milyonlarca insana yeni iş imkanları sağlarız.

Meşru yönetimle görüşmeden olmaz

İdlib’de 4 milyon kişi yaşıyor ve bunların 400 bininin bizim sınırlarımıza doğru hareket halinde olduğunu AK Parti Genel Başkanı söyledi. Bunların içinde eli kanlı radikal teröristlerin de olduğu bölgede yaşayanlar tarafından ifade ediliyor. Erdoğan şimdilik bunlara Türkiye sınırına yakın yerlerde 10 bin briket ev yapılacağını söyledi. Bu evlerin parası da bizim vergilerimizden çıkacak. Peki Suriye ordusu bu briket evlerin yapıldığı yerlere geldiğinde ne olacak? Bu iş Suriye’nin meşru yönetimiyle görüşülmeden hallolmaz.”


Geri Dön