24 / 04 / 2024

Faiz indirimi kararıyla konut sektörü canlanabilir!

Faiz indirimi kararıyla konut sektörü canlanabilir!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını değerlendiren Ege Cansen, konut, otomotiv, beyaz eşya ve elektronik gibi sektörlerde canlanma olabileceğini belirtti. 



Merkez Bankası 425 puanlık faiz indirimi yaptı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, faiz indirimini değerlendiren Ege Cansen konut, otomotiv, elektronik ve beyaz eşya gibi sektörlerin canlanacağı vurgusunu yaptı. 

Açıklanan indirimin beklentisinin çok az üstünde olduğunu söyleyen Cansen döviz fiyatlarının yükselebileceğine de vurgu yaparak şunları söyledi: "Ben açıklanmadan önce 300 baz puan dedim. Merkez ‘425’ dedi. Bu rakamda beklentimin çok az üstündeydi. Yüzde 24 faizlerin olduğu yerde yapılan indirimlerin belli bir oranda olması lazım."

Cansen sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Kararın ardından birinci muhtemel sonucu ne olabilir diye düşünülebilir? Bir ihtimal döviz fiyatları artar. Döviz artınca buradan enflasyona doğru bir geçiş olabilir. İkinci bir etki ise Türk Lirası faizlerinin düşmesiyle birlikte Türk Lirası’na duyarlı sektörlerde bir canlanma olabilir. Örneğin konut sektörü, otomotiv sektörü, elektronik ve beyaz eşya sektörü gibi." 

Merkez Bankası'nın indirimindeki amacının ekonomiyi canlandırmak olduğunu vurgulayan Cansen, "Amaçlardan bir tanesi de ekonomiyi canlandırmak için bu adımı atıyorlar. Onlar aslında dövizin artmasını istemiyorlar" dedi.

 


Geri Dön