28 / 03 / 2024

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü sevindirecek

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü sevindirecek

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, faizlerin bir miktar daha aşağı çekilmesi durumunda konut alım satımlarının hızlanacağını söyledi.



Çakır, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun gecelik borçlanma faizlerini 2 puan indirmesini, piyasaların hareketlenmesi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini belirtti.

Konut kredisi faiz oranlarının 2005-2007 yılları arasında yüzde 1'in altına düşmesiyle birlikte konut sektöründe önemli bir hareket yaşandığını dile getiren Çakır, halen konut kredi faizlerinin yüzde 1,36 seviyelerinde olduğunu ifade etti.

''Faizler bir miktar daha aşağı inerse konut alım satımları hızlanacak'' diyen Çakır, şunları kaydetti:

''Merkez Bankasının geçtiğimiz günlerde yaptığı faiz indiriminin de konut sektörüne etkisi olacaktır. Ancak insanımızın konut ihtiyacı giderilmedi, pek çok kişi konut almak için fırsat bekliyor. Faizler biraz daha inerse bu insanlar harekete geçip uygun faizlerle konut alacaklar. Bizim isteğimiz bankaların hep birlikte konut kredi faizlerini yüzde 1 ya da daha altına çekmeleridir. Bankaların bahar aylarıyla birlikte kredi faiz oranlarını konut ihtiyacı olan vatandaşların beklentisinin bulunduğu düzeye indireceklerine inanıyoruz.''

Sabah

Geri Dön