25 / 04 / 2024

Faizlerin düşmesiyle arsa ve konut satışları arttı!

Faizlerin düşmesiyle arsa ve konut satışları arttı!

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Eşref Timuçin, Aksaray'da inşaat sektörünün sıkıntılı günlerini geride bırakmaya başladığı bildirdi



Dünya genelinde etkisini gösteren ekonomik krizin inşaat sektörüne olan etkisinin daha ağır olduğunu sektörle ilgili olan birçok iş kolunun doğrudan olumsuz etkiye maruz kaldığını ifade eden Timuçin, yaptığı yazılı açıklamada, son aylarda sektörün toparlanma sürecine girdiğini belirtti. Kriz nedeniyle temel seviyelerinde kalan inşaatların yeniden başladığını ve bir çoğunun bittiğini vurgulayan Timuçin, şunları kaydetti:

"Sektör bundan 5 yıl öncesi gibi değil ancak krizle birlikte ani gerileme ve duruşun ardından bir toparlanma sürecindeyiz. Son aylarda yeni bina temelleri atılıyor, yarım kalan inşaatlar hızla yükselmeye başlıyor. Bu krizin etkilerinin yavaş yavaş geçtiğini işaret ediyor. İnşaat sektörü sıkıntılı günleri geride bırakıyor. Konut kredi faizlerinin düşmesi de sektördeki canlılığa katkı sağladı. Arsa ve konut satışlarında ciddi bir talep oluştu."
AA


Geri Dön