26 / 04 / 2024

Faizlerin yükselmesi inşaat firmalarını iflasa sürüklüyor!

Faizlerin yükselmesi inşaat firmalarını iflasa sürüklüyor!

İzmir'de pek çok projeye imza atan firmalar, borçları yüzünden mahkemeye iflas erteleme başvurusu yaptı İnşaat sektöründe beklenen krizinin,ilk sinyalleri gelmeye başladı. Sektörde iflas erteleme talepleri çığ gibi büyüyor.



İzmir'de pek çok projeye imza atan firmalar, borçları yüzünden mahkemeye iflas erteleme başvurusu yaptı İnşaat sektöründe beklenen krizin söz'den , ilk sinyalleri gelmeye başladı. Faizlerin yüksekliği nedeniyle satışların düştüğü sektörde iflas erteleme talepleri çığ gibi büyüyor. Son bir ay içinde İzmir'in önde gelen inşaat firmaları borca batık oldukları gerekçesiyle mahkemeye iflas erteleme başvurusu yaptı. 


İflas erteleme uygulaması nedeniyle alacaklı birçok firmanın sıkıntıya girdiği, sektörde zincirleme iflasların yaşanabileceği belirtiliyor. Ege'de son yüksek faiz oranları inşaat sektörünü vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu. Aralarında Topuz Yapı, Atak İnşaat ve Uzman Yapı'mn da olduğu çok sayıda firma iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurdu. Bazı inşaat firmalarına yönelik ise haciz uygulamaları başlatıldı


Milliyet Ege 


Geri Dön