19 / 04 / 2024

FAPRA Başkanı Mehmet Nane oldu!

FAPRA Başkanı Mehmet Nane oldu!

APRCE 2013 etkinliğinde Asya Pasifik bölgesi perakendeciler fedarasyonu Başkanı Dato Dr. Jannie Chan bayrağı, AMPD Başkanı Mehmet Nane'ye teslim etti. Mahmet Nane, 2015 yılına kadar görev yapacak..



23 Eylül tarihinde başlayan Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi (APRCE), 37 ülkeden 2 binin üzerinde katılımcı ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen gala gecesiyle sona erdi. 


AMPD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği) 2000 yılından bu zamana üyesi olduğu FAPRA (Asya-Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu) tarafından düzenlenen bölgenin en büyük etkinliği APRCE 2013, perakende sektörünün 7 trilyonu temsil eden isimlerini biraraya getirdi. APRCE'nin kapanış oturumu 'perakendenin geleceği' başlığı, Boston Consulting Grup Ortağı ve Yönetim Müdürü Gavin Parker moderatörlüğünde gerçekleşti. 

17 ülkenin temsilcisi Oturumda, Aeon Ortağı ve Yöneticisi Motoya Okada, Lotte Shopping Başkanı, Grup CEO'su ve Kore Perakendeciler Derneği Başkanı Shin Heon perakendenin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştı. 

APRCE 2013 kapsamında düzenlenen gala gecesinde FAPRA Başkanı Dato Dr. Jannie Chan bayrağı, AMPD Başkanı Mehmet Nane'ye teslim etti. 

Mehmet Nane, 2015 yılına kadar FAPRA Başkanı olarak görev yapacak. 

1989 yılında kurulan FAPRA, Asya-Pasifik bölgesinde yer alan Türkiye dahil 17 ülkenin perakende derneklerini bir araya getiren Asya'daki tek perakende federasyonu konumunda. FAPRA, 7 bin perakendeci ve yatırımcı, 5 trilyon euro'luk pazar, 3.5 milyar nüfus, 200 milyonun üzerinde çalışan ve 600 bin satış noktasının temsil gücüne sahip. 


Milliyet


Geri Dön