28 / 03 / 2024

Fas'taki BİM mağazaları kapanıyor mu?

Fas'taki BİM mağazaları kapanıyor mu?

Fas, BİM'i yerel ürünlere yer vermesi için ikazda bulunmuş ve mağazalarını kapatacaklarını belirtmişti. Konuyla ilgili BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu açıklama yaptı...



Fas BİM mağazalarını kapatmakla tehdit etmişti. Konuyla ilgili BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu,  Fas'ta mağazaların kapatılabileceği açıklamasının operasyonlarını etkilemeyeceğini; çünkü ürünlerin yüzde 85’ini halihazırda Fas’taki yerel üreticilerden tedarik ettiklerini dile getirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Fas, BİM'i yerel ürünlere yer vermesi için uyarmış ve mağazalarını kapatmak ile tehdit etmişti. Konuyla ilgili BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu açıklamalarda bulundu.

Dortluoğlu, Fas Ticaret Bakanı’nın BİM’in bu ülkedeki mağazalarında sattığı malların en az yarısını ülke içinden tedarik etmemesi halinde mağazaların kapatılabileceği açıklamasının operasyonlarını etkilemeyeceğini; çünkü ürünlerin yüzde 85’ini halihazırda Fas’taki yerel üreticilerden tedarik ettiklerini ifade etti.

Fas Ticaret Bakanlığı, Türk perakende zinciri BİM'i Ülke'deki mağazalarında sattığı ürünlerin en azından yarısının Fas'ta üretilen ürünler olması yönünde uyarıda bulunmuştu. Bakanlık, bunun yerine getirilmemesi halinde BİM mağazalarının kapatılabileceğini belirtmişti.

Dortluoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, BİM’in Fas’ta 500’e yakın mağazası ve 3000’e yakın çalışanı bulunurken; Fas operasyonu BİM’in toplam cirosu içinde yüzde 5 pay sahibi.

Dortluoğlu, “Zannediyorum Meclis’te Türkiye-Fas ilişkileri ile ilgili görüşme varken yapılan bir açıklama. O nedenle iç politikaya dönük mesaj gibi. Bize yansıyan bir talep yok” dedi.

BİM'in kaç şubesi var 2020?


Geri Dön