25 / 04 / 2024

Fatih İlköğretim Okulu yenileniyor!

Fatih İlköğretim Okulu yenileniyor!

Fatih Askeri Rüştiyesi yeni elbiselerini giyiyor



Geçmişe sahip çıkarak, geleceğe yatırım yapan İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi yapıları onarmaya, ayağa kaldırmaya devam ediyor. İl Özel İdaresi İmar Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı Eski Eser Proje Birimi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanan ve uygulamaya geçilen Fatih İlköğretim Okulu, çok yakında yeni ve güçlenmiş yüzüyle İstanbul'a merhaba diyecek.
 
Fatih İlköğretim Okulu
Fatih ilçesi Kirmasti mahallesinde bulunan ve restorasyon projeleri onaylanan Fatih İlköğretim Okulu, tarihi yarımada kentsel ve tarihi sit alanı içerisinde kalan İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26.01.2005 gün ve 404 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. Fatih İlköğretim Okulu, Mustafa Reşit Paşa'nın ismine izafeten 1869 yılında Fatih Askeri Rüştiyesi adıyla eğitime başlamış okullardan bir tanesidir.
 
1967 depreminden sonra oldukça zarar gören bina 1968 yılında yapılan ve eski şekli muhafaza edilerek onarılmıştır. 1997 yılından günümüze kadar Fatih İlköğretim Okulu olarak eğitimine devam etmektedir. Okulun bünyesinde 1 adet bilgi teknolojisi sınıfı, çok amaçlı salon, fen laboratuarı bulunmaktadır ve ayrıca ana sınıfı yapım aşamasındadır. İstanbul İl Özel İdaresi'nin amacı, Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılmış olan ve fethin sembollerinden olan Fatih Külliyesi içinde yer alan bu okulu, daha sağlıklı ve çağdaş bir eğitime kavuşturmaktır.

--

Fatih Askeri Rüştiyesi adıyla 141 yıl önce 1869 yılında eğitim-öğretime başlayan Fatih İlköğretim Okulu, İstanbul İl Özel İdaresince restore ediliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Özel İdaresi tarihi yapıları onarmaya, ayağa kaldırmaya devam ediyor. Fatih İlköğretim Okulu'nun, İstanbul İl Özel İdaresi İmar Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı Eski Eser Proje Birimi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanarak, uygulamaya geçildi.

Fatih ilçesi Kirmasti Mahallesinde 1869 yılında Fatih Askeri Rüştiyesi adıyla faaliyete geçen bina, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildi. 1967 depreminden sonra oldukça zarar gören bina, eski şekli muhafaza edilerek onarıldı. 1997 yılından günümüze kadar Fatih İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime devam eden okul bünyesinde, bir adet bilgi teknolojisi sınıfı, çok amaçlı salon, fen laboratuvarı bulunuyor. Okulda ayrıca, yeni eğitim yılı için ana sınıfı yapımı devam ediyor.
AA


 

Geri Dön