19 / 04 / 2024

Fatih Kıral fabrikayı Ömerli'ye taşıdı!

Fatih Kıral fabrikayı Ömerli'ye taşıdı!

TÜRKİYE'nin en iyi mobilya markalarından Fatih Kıral, fabrikayı Ömerli'ye taşıdı. Geçen yıl 40 milyon lira ciro yapan firma, 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika için 10 milyon dolar harcadı.



TÜRKIYE'nin en hızlı gelişen sanayi sektörlerinden mobilyada artık A Plus müşteri grubunda küresel markalarla yarışan güçlü markalarımız da var. Geçen yılı 40 müyon lira ciro ile kapatan Fatih Kıral, bu konudaki iddiasını yurt dışında ve yurt içindeki lüks otel ve villa projelerinde sürdürüyor. Aynca 6 tanesi çocuk olmak üzere 13 mağaza ile perakende de büyüyen Fatih Kıral, hayalindeki mobüya fabrikasını da geçtiğimiz günlerde Ömerli'de açü. 15 dönüm arsa üzerine kurulan ve 10 bin metrekare kapalı alan sahip fabrika için 10 müyon dolarlık yatırım yaptığım söyleyen Fatih Kıral şöyle konuşuyor: 


KUŞAKLAR BOYU MOBİLYA 

İstanbullu bir aileyiz ve 150 yıldır bu işi yapıyoruz. Babamız Hüsnü Kıral Kapalıçarşı'daki ünlü yangından sonra İstanbul'un farklı yerlerine mağazalar açarak yürüdü. O dönemde de İstanbul'da belli bölgeler iyiydi. Üsküdar, Tophane ve Moda'da açmış. 

Nişantaşı'nda da bir tane açtı ve ben de orada çalıştım. 1980'de de ağabeylerimden ayrıldım ve 'Fatih Kıral' olarak ilk mağazamı Bağdat Caddesi'nde açtım. Sonra Cemil Topuzlu'da açtık.Üretime de girdim ve bugünlere geldim. Aile olarak sanatsal yönümüz çok güçlüdür. Babamızdan kalan bazı öğretiler vardı ki, 'dürüst ol, kaliteli yap, işinin her zaman arkasında ol' gibi. Bunlarla yürüdük. 


LİBADİYE'YE SIĞMIYORDUK

Fabrikamız Üsküdar Libadiye'deydi. 1980'lerde kurmuştuk. Artık oraya sığmıyorduk. Çok katlı olduğu için de özellikle proje bazlı taleplerde üretim sıkıntılı oluyordu. Ömerli'de 15 dönüm içine, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir fabrika yaptık. 

Son teknolojilerle donattık. Üretim kapasitemizin en az 10 misli arttığını söyleyebilirim. 

Şimdi yeni tesiste mobilya ile ilgili her şeyi üretiyoruz. Otel ve çok konutlu proje işleri gelince de ona göre ne gerekiyorsa üretebiliyoruz. 

Bütün sabit elemanları ve kendi ürünlerimizi kendimiz yapıyoruz. Çok güzel bir fabrikam olsun diye hayal kurardım. Allah'a şükür yaptık. Şimdi daha çok proje bazlı işlere girebiliriz. Şu anda fabrika tarafında 150 kişinin üzerinde çalışanımız var. Mağazalarda da 30'dan fazla elemanımız var. 


15 BİN METREKARE 

13 tane kendimize ait mağazamız var. Bunların 6 tanesi çocuk mağazası. Ayrıca Gaziantep, Tahran ve Ankara'da da bayüiklerimiz var. Bir de Brand Home adıyla farklı markalan sattığımız yeni mağaza konsepti geliştirdik ki, Bodrum'a 3 bin metrekarelik bir tane açtık. Bizim 13 mağazamızın toplam satış alam 15 bin metrekareyi buluyor. 

Yani perakendede büyük mağazalar şeklinde yürüyoruz. 


PROJELERDE COK USTAYIZ 


Yakın zamanda Maxx Royal'i yaptık. 1.5 ayda 16 villanın işini teslim ettik. Bize aniden proje gelir ve onu yetiştirmek için çok yoğun üretim ve uygulama yaparız. Bu konuda çok ustayız. Mesela Libya'da 1 ay gibi çok kısa sürede 100 villayı perdesine kadar tamamladık. Şu anda Serdar Bügili'nin otelini yapıyoruz. Azerbaycan'da Rixos'u bitirdik. 

Irak'tan işler geliyor. 

Almanya'da bir oteller zinciriyle partnerlik için masadayız. Avrupa'ya da böyle bir giriş yapabiliriz.


Hürriyet 


Geri Dön