27 / 04 / 2024

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresinin düzenlenmesi ile nikah sarayının bölgeye kazandırılması planını cami cemaati ile paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah namazının ardından camide bir sunum gerçekleştirdi.



İmamoğlu, “Biz bu Cumhuriyet Meydanı mimarisini hazırlarken işin merkezine camiyi oturttuk ve cami ile büyüdük. Cami hayatın içinde olsun istiyoruz” dedi.

Beylikdüzü için uygulanacak her bir projenin birbiri ile uyum içinde olmasını tüm ilçe planlarına entegre eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vizyon projelerinin ayrıntılarını ve nasıl olması gerektiğini önce vatandaş ile paylaşıyor. Şeffaf yönetim anlayışının bir yansıması olan toplantıları halkla sık sık yapan İmamoğlu, bu sefer Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma işi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevre düzenlemesi ile Nikah Sarayı yapımı projesini, sabah namazından hemen sonra cami cemaatine anlattı. Görsellerle desteklenen sunumda vatandaşlar çalışmayla ilgili tüm detayları gördü. Sunum sonunda sorulan soruları İmamoğlu yanıtladı.


“YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADETİNİ YAPABİLECEK”

Başkan İmamoğlu, sunumunda Beylikdüzü için önemli bir cami olan Fatih Sultan Mehmet Camii etki alanının rehabilite edilmesi gerekliliğinden bahsederek caminin çevresiyle uyum noktasında sıkıntısı olduğunu, cenazeler için avlunun iyi tasarlanmadığını gördüklerini ve özellikle kalabalık katılımlarda otoparkın yetersiz kaldığını belirtti. Projede işin merkezine camiyi aldıklarını, insanların sosyal imkanlarından faydalanabilen, kütüphanesi olan, eğitim noktası olan, kolay ulaşılabilen, doğru peyzaj kullanımı ile estetiği yakalayan bir cami ve çevresi tasarladıklarını aktardı. Proje sonuçlanınca caminin avlusu büyüyecek. Yaklaşık 4 bin kişi birlikte ibadetini yapabilecek. Cenaze durumlarında araçların bekleyeceği yer belli olacak. Açık ve kapalı otopark yapılacak. Tüm hava koşulları için camide iklim koruma düzeni oluşturulacak.


FERAH VE MODERN BİR NİKAH SARAYI İNŞA EDİLECEK

Cumhuriyet Meydanı’nın aktif olarak kullanılabilmesi için yapılan çalışmada alana bir de son derece modern, iç mekanları ferah, doğal ışık alan bir Nikah Sarayının inşa edilecek. Cami ve nikah salonunun birbirine olan yakınlığının bir sorun teşkil etmediğini bilakis anlamlı olduğunun da altını çizen İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı projesinin bir bütünlük arz ettiğini, Cumhuriyet Caddesi’nin yaya alanının genişletileceğini ve yavaşlatılmış bir trafiğin seyredeceğini söyledi. Cadde boyunca temel ihtiyaçların karşılanacağı bir Pazar alanı ile yürüyüş ve dinlenme alanları olacak.100 yılımızı anlatan bir açık hava müzesi yer alacak. FSM Camii ve etki alanı çalışmalarının 2016 Nisan ayında başlanarak birkaç sene içinde tamamlanması öngörülüyor. İmamoğlu, sunumda ayrıca Beylikdüzü’ne kazandırılacak yeni belediye binası ile amfi tiyatrodan bahsetti.


Hürriyet


Geri Dön