26 / 04 / 2024

Fatma Şahin: Gaziantep marka şehir olacak!

Fatma Şahin: Gaziantep marka şehir olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep insanı büyüleyen müthiş bir geçmişe sahip tarihi bir kent ama aynı zamanda yaşayan ve insanların yaşamak istediği bir şehir" dedi...



GAZİANTEP'in Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep inşam büyüleyen müthiş bir geçmişe sahip tarihi bir kent ama aynı zamanda yaşayan ve insanların yaşamak istediği bir şehir. Karşımızda muhteşem bir mirasa sahip. Bize düşen Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği bir Gaziantep için ortak akılla hareket edip, şehri marka kent haline getirerek, dünyaya örnek olmak. Katılıma belediyecilik anlayışımızla bu şehrin en büyük gücü olacak ortak akılla şehrimize, bölgeye yön verecek, söz sahibi olacağız" dedi. 


170 ÜLKEYE İHRACAT 


Türkiye'nin üretimi için de şehrin önemli olduğunu anlatan Fatma Şahin, "Gaziantep, 500 milyon dolar ihracat kapasitesiyle, 5 organize sanayisiyle, 170 ülkeye ihracat yapan bir şehir konumunda. Üretim merkezi, uluslararası fuar merkezi, lojistik merkezi ve daha da önemlisi finans merkezi olabilecek alt yapımız üe hem coğrafi konumumuz hem de insan gücümüzle bölgeye yön vermeye çok müsaitiz. Üretme konusundaki vizyonumuza Gaziantep'in kalkınma ve ekonomik büyümesini arttırıcı, bölgeye örnek olacak projeler üreterek bölgeye yatırımların artmasını hedeflemekteyiz. Bu konuda şehrin yatırımına yön veren herkesle işbirliğine hazırız. Öncü rol oynamaya, bu konuda projeler üretmeye hazırız. Çünkü biliyoruz ki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun, Ortadoğu'nun lojistik ve üretim merkezi yapılan yatırımlarla daha da büyüyecektir" dedi. 


HIZLA BÜYÜYECEK 


Gaziantep için hedeflerini de anlatan Fatma Şahin, "Hedefimiz Gaziantep! büyütmek. Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerleri, geleneksel el sanatları, dünyaca ünlü mutfağı, güçlü sanayisi ve ekonomisi ile dünya gündemine taşımak ve turizmde marka şehir haline getirmek. Gaziantep'in ekonomideki istikrarım büyüterek, demokratik ve insan odaklı hizmet anlayışımızla, sağlıktan eğitime, toplu konuttan ulaşıma, sosyal konulardan yoksulluğun azalmasına kadar bu şehrin istikrar, refah ve huzur ekseninde dönüşmesini, büyümesini sağlayacağız" dedi. 



Hürriyet 


Geri Dön