29 / 03 / 2024

Favori Kuyumculuk, 39 mağaza daha açacak!

Favori Kuyumculuk, 39 mağaza daha açacak!

Tasarımlarını, sekizi yurtdışında 61 mağazada sunan Favori, sayıyı, üç yıl içinde 300"e çıkaracak. 39 mağazayı açmak üzere olduklarını belirten Özel, yurtdışında hedef coğrafyayı ise Ortadoğu, Balkanlar ve Türk cumhuriyetleri olarak gösterdi



Favori Kuyumculuk"un sahibi Selami Özel, aslında ziraat mühendisi. Önce iş hayatına Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü"nde başlayan Özel, ardından özel bir firmada tarımsal ilaçlar konusunda görev almış. şžirkette satış müdürlüğüne kadar yükselen Özel, 1987 yılında Denizlili bir hemşerisi sayesinde kendi uzmanlık alanından çok farklı bir sektör olan kuyumculuğa adım atmış. Özel, ortağından ayrılarak kendi firmasını kurunca da Favori markası ortaya çıkmış.

Favori"nin 1992"de kurulduğunu söyleyen Özel, œTürkiye genelinde 61 mağazamız var. 39 yeni mağazamız ise yolda. Mart ayına kadar 100 mağazaya ulaşmış olacağız diyor. Bu yıl sonuna kadar yurtiçinde 150 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özel"in 2014 sonuna kadar ulaşmayı planladığı mağaza sayısı ise 300.

Sekiz mağaza, 50 tasarımcı

Azerbaycan"da dört, Kazakistan"da dört olmak üzere yurtdışında da sekiz mağazaları bulunduğunu kaydeden Özel, önümüzdeki dönemde Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan"ın yanı sıra Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu"da da mağaza açmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Tasarım konusunda uzmanlaştıklarını vurgulayan Özel, 50"ye yakın tasarımcıyla çalıştıklarını belirtirken, eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olarak kurdukları Altın Akademisi"ne dikkat çekiyor. Özel, œAkademinin bünyesinde bir de tasarım okulumuz var. İtalyan öğretmenler ders veriyor. Takı sektörü olarak moda dünyasına hitap ediyoruz. Bu nedenle bizim için tasarım çok önemli diyor.

ABD gösterişi, Avrupa sadeliği seviyor

Kalitenin yanına tasarım gücünü de ekleyince başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 40"ın üzerinde ülkeye ihracat yapmaya başladıklarını söyleyen Özel, ihracatın, yabancıların zevkleri konusunda da deneyim kazandırdığına dikkat çekerek şöyle konuşuyor:
İhracat yaptığımız ülkelerin farklı talepleri oluyor. Mesela ABD"li tüketici daha ağır ve gösterişli takılar istiyor. Avrupalı ise daha hafif ve sade takıları seviyor. Ruslar ise kırmızı ve pembe renkli takılardan hoşlanıyor.

˜Mevlana Koleksiyonu"nun tümüne talip oldu"

Teknolojiyle el emeğini harmanladıklarını belirten Selami Özel, artık otantik, antik ve hikayesi olan takılara ilginin arttığını söylüyor. Bu amaçla Favori Antik adında bir alt marka oluşturduklarını ifade eden Özel, œBu markanın çatısı altında kültür takıları üretiyoruz diyor. Özel bu konuyla ilgili yaşadıkları ilginç bir anıyı da şöyle anlatıyor:
œ2007"nin Mevlana Yılı olması nedeniyle Favori olarak özel bir koleksiyon hazırladık. Bu koleksiyondaki toplam ürün sayısı 40 adetti ve oldukça ses getiren ve beğenilen bir koleksiyon olmuştu. Hikayesi olan ürünlerden oluşan bir koleksiyon olan Mevlana Koleksiyonu için tasarımcılarımız uzun araştırmalar yaptı. Konya"da satış noktalamıza gelen bir müşterimiz tüm Mevlana ürünlerini almak istemiş. Mağaza yetkilisi önce inanamamış. Zaten mağazada toplam sekiz ürün varmış. Ancak müşterimiz ısrarla mağazaya 5 bin TL kapora bırakıp diğer bütün ürünlerden de sipariş vermiş. Hatta bu koleksiyonla ilgili ilginç bir olay daha yaşadık. Sivasspor"da o yıl oynayan yabancı futbolcular kendi eşleri için bizden kolye siparişi vermişlerdi. Mevlana, yurtdışına da uzanan bir isim.
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön