19 / 04 / 2024

Fay hatlarında kerpiç ev tarih olacak

Fay hatlarında kerpiç ev tarih olacak

Cemil Çiçek, Elazığ'daki depremde can ve mal kaybına yol açan kerpiç evlerle ilgili çalışma başlattıklarını belirtti



Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Elazığ'daki depremde can ve mal kaybına yol açan kerpiç evlerle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, kerpiç yapıların kaldırılması, yerine modern evlerin yapılması gerektiğini söyledi
Elazığ'da ev, işyeri ve hayvan barınaklarından 6 bin 979'unun hasarlı olduğunun tespit edildiğini kaydeden Çiçek, Elazığ depreminden etkilenen Bingöl ve Tunceli'deki bazı evlerin de hasar gördüğünü bildirdi.

`Politika değişecek'
Depremin biraz daha büyük şiddette olması halinde diğer kerpiç evlerin de yıkılabileceğine dikkati çeken Çiçek, TOKİ'nin şimdiye kadar şehir merkezlerinde konut yaptığını, bundan sonra politikasında bir değişiklik yapılabileceğini ifade etti. Çiçek, şöyle devam etti:
"İşin en üzücü yanı kullanılan yapı malzemeleri nedeniyle ölümlerin fazla oluşu. Artık kerpiç yapılarla ilgili devlet olarak bir politika uygulamamız gerekiyor. Onunla ilgili çalışma yapıyoruz. Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli civarı fay hattıdır. Kapsamlı, geleceğe dönük bir çalışmayı başlattık. Hızlı bir şekilde bu kerpiç yapıların kaldırılması, modern evlerin yapılması gerekiyor."
Milliyet


Geri Dön