10 / 05 / 2024

Fazıl Say Emporio Tower'in tepesinde konser verecek

Fazıl Say Emporio Tower'in tepesinde konser verecek

Fazıl Say 98 metre yükseklikteki Emporio Tower'in tepesinde konser verecek



Almanya'nın Hamburg kentinde 25-29 Mayıs tarihleri arasındaki 'Fazıl Say Türk Geceleri'nin tanıtım toplantısında dünyaca ünlü piyanist, kentin en yüksek binalarından olan 98 metre yükseklikteki Emporio Tower'in tepesinde konser verecek.

Hamburg'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında 'Fazıl Say Türk Geceleri' başlıklı kültür etkinliği organize etmek isteyen Almanlar, ünlü piyanistimiz için benzeri görülmemiş bir tanıtım ve basın düzenleyecek.

20 Nisan'da düzenlenecek toplantı için organizasyonu üstelenen Elbphilharmonie ve kentin tarihi sanatçı mahallesi Güengeviertel'deki Emporio Tower'in sahibi Union İnvestment Real Estate şirketi, Say'ın piyano dünyasındaki yerini ve müziğine verdiği değeri vurulamak için kentin en yüksek binalarından olan Emporio Tower'in tepesinde mini bir konser düzenleyecek.

Piyano vinçle taşınacak
Say'ın piyanosu vinç ile 24 katlı binanın en üst katına taşınacak. Say, binanın en üst katında, adeta tüm Hamburg ayaklarının altındayken basın mensupları ve tanıtıma katılacaklar için mini bir konser verecek. Almanya'da çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve verdiği konserler tıklım tıklım dolan Say, yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte konser vererek bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

Arif Sağ ile sahne alacak
İki ay önce Hamburg'da Laeisz Müzikholü ve Elbphilharmonie yetkilileriyle sohbet sırasında Fazıl Say'dan kentte Türk müzik ve sanatını tanıtmak için kültür geceleri düzenleme fikri geldi. Say'ın önerisi kabul gördü ve Burhan Öçal, Arif Sağ, Kudsi Erguner, Baba Zula grubu ve Mercan Dede projeye dahil oldu. "Türk Geceleri" çerçevesinde Fazıl Say dört konser verecek. Say, 28 Mayıs'taki konserde her fırsatta hayranlık duyduğunu dile getirdiği Arif Sağ ile sahne alacak. Say piyanoda, Sağ bağlamada doğaçlama yapacaklar.
Kemal DOGAN/Hürriyet


Geri Dön