29 / 03 / 2024

Fazladan üç kata `güvenlik şerhi'

Fazladan üç kata `güvenlik şerhi'

Diyarbakır'da 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, DTP'li belediyenin 5 katlı binaya 8 kat ruhsatı vermesine kızarak inşaata `güvenlik şerhi' koydurttu



7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, DTP'li belediyenin beş katlı binaya sekiz kat ruhsatı vermesine kızarak, adını komutanlık konutundan alan Diyarbakır'ın Yenişehir semtindeki Paşakonağı mevkiinde yer alan bir inşaatı "güvenlik şerhi" koydurarak durdurttu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) aracılığıyla belediyeye dava açan Kalyoncu, dava idare mahkemesinde sonuçlanıncaya kadar inşaatı da mühürletti. Binanın müteahhidi olan Diyarbakır Ticaret Odası Başkanvekili Remzi Durmaz, Paşakonağı karşısındaki inşaata ilk iznin 1997'de dönemin Kolordu Komutanı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından yazılı olurla verildiğini, Büyükanıt'tan sonra görev yapan Korgeneral Cahit Sarsılmaz'ın da belediyeden ruhsat alınması için kendisine moral destekte bulunduğunu söyledi. Durmaz, Kalyoncu'nun daha önce beş kat olarak belirlenen binaya Yenişehir Belediyesi'nin sekiz kat ruhsatı vermesi üzerine inşaatı mahkeme kararıyla durdurttuğunu ve "O ruhsatı da iptal ettireceğim" dediğini ileri sürdü. "Malımıza, mülkümüze el koydular" diyen Durmaz, "Bu uygulama hukuk dışıdır. DTP'li belediye başkanıysa, o zaman seçtirmeseydiler" dedi. İnşaatın bireysel amaçla durdurulduğuna inandığını belirten Durmaz, "Ben ruhsatı seçimlerden önce aldığım için, paşanın belediyenin imar değişikliğini kendilerine yönelik bir hareket olarak algıladığını düşünüyorum" dedi.

`AİHM'ye gideceğiz'
MSB'ye, 10 gün önce arsa sahibiyle birlikte başvurduğunu kaydeden Durmaz, binanın kamulaştırılmasını veya güvenlik şerhinin kaldırılmasını istedi. Durmaz, iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini kaydetti.

Namık DURUKAN/Milliyet


 


Geri Dön