25 / 04 / 2024

Fed: Konut yatırımları artıyor!

Fed: Konut yatırımları artıyor!

ABD Merkez Bankası Fed tarafından yılda iki kez hazırlan yarıyıllık Para Politikası Raporu'nun şubat sayısı yayımlandı. Rapor'da son birkaç yıl arasındaki konut satışlarına ilişkin değerlendirmeler yer aldı...



ABD Merkez Bankası, Kongreye sunduğu Para Politikası Raporu'nda, gündemdeki konular değerlendirildi. Rapor'da konut yatırımlarının geçtiğimiz yıllara oranla artış gösterdiği yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fed yarıyıllık Para Politikası Raporu'nun şubat sayısı yayımlandı.

Yayımlanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Tüketici harcamaları ortalamada ılımlı bir hızda arttı ve konut yatırımları 2018'deki düşüşün ardından 2019'un ilk yarısında yükseldi. Buna karşılık, işletme sabit yatırımları, ticaret politikasındaki belirsizlik ve zayıf küresel büyüme gibi unsurların etkisiyle geçen yılın ikinci yarısında düşüş gösterdi. Ticaret politikalarındaki çatışmaların bir miktar azalması, ekonomik büyümenin istikrar sinyali vermesi ve finansal koşulların iyileşmesiyle ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü riskler yılın geri kalanında azalacak gibi görünmekte. Yakın zamanda Çin'deki koronavirüs salgınından kaynaklanabilecek olası etkiler, ekonomik görünüm için yeni bir risk oluşturmakta."

Fed faiz oranını sabit tuttu!

 

 


Geri Dön