27 / 04 / 2024

Fed'den sonra gözler bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nda

Fed'den sonra gözler bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nda

Küresel pay piyasalarında, ABD'de hafta içinde açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankasını (FED) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle oynaklık artarken, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikası kararı merakla bekleniyor.



Perşembe günü açıklanması beklenen ECB para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları yakından takip edilmekte. ECB'nin uzun bir aradan sonra faiz artışına giderek politika faizini 25 baz puan yükseltmesi beklenirken, 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali de hâlâ masada. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön