26 / 04 / 2024

Fehmi Demirten: Ev alırken merkezde diye 40 yıllık binaları tercih etmeyin!

 Fehmi Demirten: Ev alırken merkezde diye 40 yıllık binaları tercih etmeyin!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Demeği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, konut satın alırken müteahhitlerin geçmişine bakmanın önemli olduğuna değinerek, "Merkezde diye 30-40 yıllık tabutlara çuvalla para vermeyin" dedi...



Denizli İnşaat Müteahhitleri Demeği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, konut satın alırken müteahhitlerin geçmişine bakmanın önemli olduğuna değinerek, "Merkezde diye 30-40 yıllık tabutlara çuvalla para vermeyin" dedi. Demirten, ucuza mal etmek amacıyla vasıfsız elemanlarla iş yapılabildiği ve bunun da yapılan binalara yansıdığını belirtti. 


Sektörün en önemli problemlerinden birisinin de kalifiye eleman yetersizliği olduğuna vurgu yapan Demirten, mesleki eğitimlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Demirten, bil bina için iskan ruhsatının önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu; Oturma raporuna dikkat "İskan ruhsatı, kısaca oturma raporu, evinizin yaşanılabilir fiziksel yeterliliklere sahip olduğunun ilgili belediye fen işleri ve imar müdürlüğü tarafından onaylanmasıdır. 

Oturma raporu olmayan bir evi almak çok risklidir

İskan ruhsatının neden alınamadığının ilgili imar ve fen işleri müdürlüklerinden öğrenilmesi gerekir. Burada en büyük sorumluluk inşaat müteahhidine aittir. İskan ruhsatı alınamayan bir konut onaylı projelere ve imar yönetmeliklerine aykırı olarak imal edildiyse, yıkıma kadar gidebilir. Sırf merkezde diye 30 - 40 yıllık tabutlara çuvalla para vermeyin. 'Daire aldığımız bina 30 yıllık değil, 15 yıllık' demeyin. Bina ne kadar kaliteli mamuller ile yapılmış olsa da eğer hazır beton kullanılmamışsa tercih edilmemeli" dedi. 


Hürriyet Ege 



Geri Dön