23 / 04 / 2024

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı yargı yolunda!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı yargı yolunda!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ve sahilini imara açıp içinde iki katlı turizm tesisi kurulmasına imkan veren Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı ve onaylanan proje, Kadıköy Belediye'si tarafından yargıya taşınıyor.



Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ve sahilini imara açıp içinde iki katlı turizm tesisi kurulmasına imkan veren Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı ve onaylanan proje, Kadıköy Belediye'si tarafından yargıya taşınıyor. Kadıköy Belediyesi imar planına yaptığı itiraz sonucu Damştay, "Yürütmeyi durdurma" kararı vermişti. Belediyenin "Yapı yoğunluğu getireceği ve bölgenin dokusunu bozacağı" görüşüyle yaptığı itiraza rağmen, ÖYK, 17 Mart 2015 tarihinde yeni plam onayladı. Yeni plana göre, 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan Yat Limam'na 7.5 metre yüksekliğinde, 2 kat, turizm tesisi kurma ve 15 bin 11 metre inşaat imkanı getirildi. Yeni plana göre alanın yüzde 12'si teknik hizmet alam, yüzde 5.3'ü idari hizmet alam, yüzde 35.7'si turizm tesis alam, yüzde 46.8'i de ticari hizmet alam olacak. 

Kadıköy Belediyesi Başkam Aykurt Nuhoğlu, "Liman içinde spor, bisiklet ve yürüyüş için kullanılan alanlar ortadan kalkacak. Yelken sporu alam küçültecek. Plana ilişkin ÇED raporu da yok" dedi. 



Hürriyet 


Geri Dön