19 / 04 / 2024

FETÖ kapsamında 187 kişinin mal varlığına el konuldu!

FETÖ kapsamında 187 kişinin mal varlığına el konuldu!

FETÖ'nün finans ayağına yönelik 204 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 187 kişinin mal varlığına el konuldu. Akşam saatlerindeyse Kayseri'deki soruşturma kapsamında Boydak'a kayyum atandığı açıklandı.



Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans örgütlenmesinin en önemli ayağı olarak bilinen TUSKON ve üye şirketlerine yönelik operasyon hızlandı. Dün, sabahın erken saatlerinde İstanbul ve 15 ayrı ilde başlatılan operasyonda TUSKON üyesi şirket merkezlerine baskın düzenlendi. FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili olduğu belirlenen şirket merkezlerinde aramalar yapıldı. 


Hakkında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle: TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, baklavacı Faruk Güllü ve Nejat Güllü. 


Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nda aralarında bulunduğu 204 adreste eş zamanlı aramalar yapıldığı öğrenildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. 


65 İSİM GÖZALTINA ALINDI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü, Nurettin Eroğlu ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. 


İHRACAT VE İTHALATTAN KOMİSYON

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonlar, TUSKON üyesi şirketlerin, tüm ithalat ve ihracat işlemlerinden ‘himmet’ adı altında para verdikleri belirlendi. Toplanan milyonlarca liralık himmet paralarının da Dubai ve Abu Dabi üzerinden açılan offshore hesaplar üzerinden ABD'ye gönderildikleri ortaya çıktı.  


BOYDAK HOLDİNG'E 5 KİŞİLİK KAYYUM

Dünün en önemli haberi ise akşam saatlerinde geldi. FETÖ soruşturması kapsamında Kayseri’deki İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduğu Boydak'a 5 kişilik kayyum atandı. 


DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞLARDI

Daha önce FETÖ operasyonları kapsamında Boydak Ailesi'nden Memduh Boydak ile kardeşi Hacı Boydak tutuklanmıştı. Aynı aileden Mustafa Boydak gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. 


Ofisinde teröristbaşının verdiği plaket bulundu 

187 kişinin mal varlıklarına el koyma kararının; OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ‘mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma’ kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi. Operasyon sırasında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve buna el konulduğu kaydedildi.      


KİTAPLARI DA ELE GEÇİRİLDİ 

Kavurmacı'nın ev ve ofisinde yapılan aramada Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Kavurmacı'nın ofisinde Mefkure Yolculuğu, Ölüm Ötesi Hayat, Sonsuz Nur isimli kitapların da aralarında bulunduğu çok sayıda Fethullah Gülen'e ait kitaplara el konuldu.


Mallarına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi" denildi. 


TERÖRÜN FiNANSMANI 

Operasyon kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlama şöyle: Terör örgütünün finansmanı, terör örgütüne üye olmak, terör örgütü kurmak ve yö-

netmek.  


Eroğlu’nun Akbulut’la şirketi var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar yaptı. Polisler, Kadıköy Acıbadem'deki bir siteye giren ekipler buradaki bir konutta arama yaptı. Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda Ali Akbulut'un sahip olduğu şirketlere de kayyuma devredilmişti. Kararı kapsamında, Nurettin Eroğlu'nun da ortağı olduğu iki şirket kayyuma geçmişti.


Asgari ücretlinin hesabından 5 milyon liralık transfer! 

Gözaltına alınan şirket sahiplerinin himmet paralarının transferlerinde bazı asgari ücretle çalışan işçilerin üzerinden yaptıkları belirlendi. TUSKON üyesi bir şirketin asgari ücretle çalışan işçisinin hesabı üzerinden 5 milyon liralık himmet transferinin yapıldığı belirlendi. 


Eroğlu Grubu üzerinden Bank Asya operasyonu

Dün operasyon yapılan gruplardan biri de gayrimenkul ve konut geliştiricisi Eroğlu Holding’in patronu Nurettin Eroğlu’ydu. AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, 10 Haziran 2014’teki yazısında Eroğlu ve Bank Asya ilişkisini çok çarpıcı bilgilerle köşesine taşımış ve “Eroğlu’nun projeleri üzerinden Bank Asya’nın kurtarılmaya çalışıldığı bilgisini okurlarına aktarmıştı. 


İşte Murat Kelkitlioğlu’nun o yazısı: 

“Pensilvanya şirket kurtarıyor 

Dershanelerin dönüşümü kararının alınmasının ardından büyük bir gelir kaynağını kaybedecek olan Pensilvanya, Türkiye’de kendine yakın şirketleri ayakta tutabilmek amacıyla harekete geçti. Hatta bunu başarabilmek için her türlü yöntemi denemekten geri durmuyor. 


SKYLAND’A 18 EMSAL 

Pensilvanya’dan gelen talimatlarla para transferi dahi yapılıyor. Lafı fazla uzatmadan konuya geçelim. Bu skandalın içinde İstanbul’un göbeğindeki imar faciasından tutun da banka, şirket kurtarma operasyonuna kadar her şeyi bulacaksınız! 


İstanbul Seyrantepe’de yükselen bir gökdelen var! Eroğlu Grubu’nun yaptığı Skyland projesinden bahsediyorum. İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde yapılan bu proje için, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde, E6 otoyolundan kot alınarak 18 emsal verildi. Bu emsali veren ise Mustafa Sarıgül yönetimindeki Şişli Belediyesi.  Emsal işi bir şekilde tamam! 


1 MİLYAR LİRA HAZIR 

Peki, bu işin bir de finans tarafı var, bu nasıl halledildi? Eroğlu Grubu, birçok bankadan ‘ret’ cevabı alınca bu sorun nasıl çözüldü? 


Pensilvanya’dan bu projenin finans sorununun çözülmesi için Türkiye’deki büyük bir holdingin patronuna telefon edilerek, aynı holdinge bağlı bankanın konuyu halletmesi istendi. Bu telefondan hemen sonra, söz konusu bankadan Nisan ayının ilk toplantısında Eroğlu Şirketler Grubu’na 1 milyar TL kredi açıldı. 


Şimdi sıkı durun! Söz konusu banka tarafından açılan kredinin 300 milyon dolarlık kısmı Bank Asya’ya parça parça havale edilerek, Eroğlu Şirketler Grubu’nun hizmetine sunuldu. Nisan ortasında 25 milyon dolar, 5 - 9 Mayıs arasında parça parça 85 milyon dolar, 12 - 17 Mayıs arasında 70 milyon dolar, 19 - 23 Mayıs arasında yine parça parça 90 milyon dolar Eroğlu Grubu’na aktarıldı. Son olarak 5 Haziran 2014’te 130 milyon dolar tek kalemde Bank Asya’ya gönderildi. Yani toplam şu ana kadar 400 milyon dolar açılan kredinin 300 milyonluk kısmı Bank Asya’ya havale edildi. Krediye karşılık da Eroğlu'nun Çankırı, Esenyurt, Avcılar ve Skyland vb. projelerinin kefaleti alındı.  


Evet, işte bu şekilde hem şirket, hem de Pensilvanya’ya yakınlığıyla bilinen ve son dönemde büyük sıkıntı yaşayan Bank Asya kurtarılmış oldu. 


Kısacası, ‘paralel yapı’ durmadı, durmaz, durmayacak!”


Akşam 


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı

FETÖ'ye finansman iddiasıyla dün yıllık cirolarının toplamı 8.6 milyar lira olan 4 şirkete baskın yapıldı. 6.9 milyar cirolu Boydak’a da kayyum atandı.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından en büyük ölçekli şirket operasyonu dün düzenlendi. Operasyonda ciro toplamı 8.6 milyar lirayı bulan 4 şirketin yönetim kurulu başkanları gözaltına alındı. Bu şirketler arasında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ile ünlü baklavacılar Faruk ve Nejat Güllü’nün   şirketleri bulunuyor. 


Darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağladıkları gerekçesiyle dün 4 büyük şirket yöneticisinin de aralarında bulunduğu 80 kişiyi gözaltına aldı. Böylece olağanüstü hal (OHAL) ilan edildikten sonraki en büyük ölçekli şirket operasyonu gerçekleşmiş oldu. Polis bir günde 8.6 milyar lira ciroya sahip şirketlerin yöneticilerini gözaltına aldı. Bu isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın yürüttüğü soruşturmayı Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketleri kapsıyor. 


MALLARA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmasının iş dünyası ayağında, haklarında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına da el koyma kararı verdi. Şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. Listede adı bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in ABD’de olduğu bildirildi. Operasyonda, şirket merkezleri ve işadamlarının evlerinde arama yapıldı. Ömer Faruk Kavurmacı’nın ofisinde yapılan aramada örgütün ele başı Fetullah Gülen’in, Mefkure Yolculuğu, Ölüm Ötesi Hayat, Sonsuz Nur isimli kitapları ile Gülen’in bir sözünün yer aldığı plaket ele geçirildi. Yapılan açıklamalarda operasyonların şirketlerin işleyişini etkilemeyeceği, faaliyetlerin aynı şekilde devam edeceği bilgisi verildi.


İŞTE 4 BÜYÜK ŞİRKET

Dün gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı, 2015 cirosu 2.7 milyar lirayı bulan Aydınlı Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şirket birçok ünlü markanın Türkiye temsilciliğini yaparken, gayrimenkul sektöründe de faaliyet gösteriyor. Grubun inşaat şirketinin aktif büyüklüğü 500 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Hazır giyim alanında dünyaca ünlü markaları bulunan Eroğlu Grup da Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Gayrimenkul yatırımları da bulunan şirketin 2015 cirosu 5.8 milyar lira. Dünkü operasyonda Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu gözaltına alındı.Türkiye’nin önde gelen baklavacıları arasında bulunan ve Güllüoğlu markasının varislerinden Nejat Güllü de gözaltına alındı. Nejat Güllü’nün şirketi 2015’te yaklaşık 45 milyon lira ciro yaptı.Kendi adıyla markalaşan ve Güllüoğlu markasının varislerinden Faruk Güllü de operasyonda gözaltına alındı. Faruk Güllü’nün şirketi ise 2015’te 55 milyon lira ciro yaptı.  


KİMLERİN İNLERDE YAŞADIĞI GÖRÜLECEK

FETULLAH Gülen’e yakınlığıyla bilinen TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in 2014’te yaptığ konuşma gündeme oturmuştu. Meral, o konuşmasında hükümete gönderme yaparak “Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz” diye konuşmuş, çok sayıda işadamı tarafından ayakta alkışlanmıştı. Meral, o konuşmasında “Oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur, virüs, kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını herkes görecek” demişti.


DAMADIM HAK ETTİYSE CEZASINI ÇEKECEKTİR

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak “Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir” dedi. Şahsi twitter hesabından, sosyal medyada şahsına yönelik iddiaları yanıtlayan Topbaş, şunları söyledi: “Sosyal medyadaki şahsıma yönelik iddiaları yanıtlamak istiyorum. Gezi ve 17/25 Aralık süreçlerinde yurtdışında değildim, İstanbul’daydım. 15 Temmuz’da BM toplantısı için New York’ta  bulunuyordum. Aylar önce planlanan BM toplantısına Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde katıldım. ABD’den uçuşlar iptal edildiği için İstanbul’a gecikmeli dönebildim. FETÖ operasyonunda damadım Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. 17/25 Aralıktan sonra damadım da ihanet şebekesiyle yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Kızım Fatima dahi olsa elini keserim diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir.” / Fatma AKSU - İSTANBUL


ŞİRKETLERDEN YAPILAN AÇIKLAMALAR

GÜLLÜOĞLU: Bilgisine başvurmak için götürüldü

OPERASYONLA ilgili Baklavacı Güllüoğlu’ndan yapılan açıklamada, “Bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen Yönetim Kurulu Başkanımız Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış ve yer almayacak karakterde bir insandır. Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır” denildi.


AYDINLI GRUP: O toplulukla ilişkimizi kestik

Aydınlı Grup Marka Müdürü Özlem Özarpacı, “Firmamızla ilgili hiçbir durum yok. FETÖ’nün olayları patlak verdiğinde günden itibaren biz bu toplulukla ilişkimizi kesmiş bulunmaktayız. Rızanur Meral’in TUSKON’daki konuşması herkes tarafından ayakta alkışlanırken bir tek bizim patronumuz Ömer Faruk Kavurmacı ayağa kalkmayarak protesto etti. Ertesinde de istifa etti zaten. Her zaman devletimizin milletimizin yanında olduk. Patronlarımız gerçekten bu konuda önemli görevler aldılar. Karalama kampanyası başlatılmasını istemiyoruz.”


EROĞLU HOLDİNG: Herhangi bir olumsuzluk yok

KONU ile ilgili Eroğlu Holding tarafından açıklamada, “18 Ağustos 2016 tarihinde sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Görevlilere gerekli tüm bilgiler ve belgeler verilmiş, bunun üzerine arama kısa sürede sona erdirilmiştir. Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Bu soruşturma çerçevesinde Holding ve bağlı şirketlerin faaliyetlerini etkileyecek hiçbir bir değişiklik, kurumumuzun itibarına gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. ”



Hürriyet 

Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ’nün finansal ağıyla ilgili yeni bir operasyon daha düzenledi. FETÖ yapılanmasıyla ilgili, para alışverişlerini mercek altına alan mali polis, dün sabah saatlerinde bin polisin katılımıyla 18 ilde eş zamanlı baskın düzenledi. Dosyada adı bulunan 187 kişinin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, birçok ev, iş yeri ve şirket merkezinde arama yapıldı.

Başkan firari

Ünlü firmalara da uzanan operasyonda, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu ve holdingin yönetim kurulu üyeleri, Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü ve Baklavacı Güllüoğu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü gözaltına alındı. Mali Polis’in dosyasında, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’in isminin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Meral daha önce de farklı bir soruşturma kapsamında aranıyordu, ancak araştırmalarda, yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Uyarılara rağmen...

Operasyonun, FETÖ yapılanmasına himmet aktarılması sebebiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. Polisin tespitine göre, bazı üye işadamları, TUSKON aracılığıyla işlerinde birçok ayrıcalığa sahip oldu. İşlerinde önleri açılan ve bazı konularda kolaylık sağlanan işadamları, bu ayrıcalıklara karşılık ‘himmet’ adı altında yardımlar yaptı. TUSKON çatısı altındaki firmalardan çoğunun, örgüte aylık ve 3 aylık toplantılarla para aktardığı iddia edildi. TUSKON’a daha önce de 2 operasyon düzenlendiği ve üyelere devletin çeşitli birimleri tarafından da 17/25 Aralık operasyonları sonrasında uyarı yapıldığı öne sürüldü.

Gülen imzalı plaket bulundu

Listede yer alan en dikkat çekici isimlerden biri, Aydınlı Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı oldu. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kızı Kübra Topbaş’la 2001 yılında evlenen Kavurmacı’nın da dosya kapsamında gözaltına alınacaklar arasında bulunduğu öğrenildi. Evinde ve işyerinde Mali Polis tarafından arama yapılan Kavurmacı gözaltına alındı. Aydınlı Grup’un merkez binasındaki gizli bir bölmede, gizli bir kasaya rastlandı. Ayrıca Kavurmacı’nın ofisinde çok sayıda Fethullah Gülen’e ait kitap ve Gülen’in bir sözünün de yer aldığı plaket bulundu. Türkiye’nin önemli hazır giyim firmalarından Aydınlı Grup bünyesinde, Pierre Cardin, U.S. Polo Assn ve Cacharel gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduruyor.

Hiçbiriyle ilgimiz yok

Gözaltılarla ilgili Eroğlu Holding’ten de bir açıklama geldi: “Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Görevlilere gerekli tüm bilgiler ve belgeler verilmiş, bunun üzerine arama kısa sürede sona erdirilmiştir. Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fethullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur.”

Mal varlıklarına el konulacak

Anadolu Ajansı’nın haberine göre hakkında gözaltı kararı verilen 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Bilgisine başvuruluyor

Operasyonda gözaltına alınan isimlerden ikisi ise, Nejat Güllü, Faruk Güllü kardeşler. Her ikisi de, ayrı baklava markalarına sahip kardeşlerden Nejat Güllü’nün sahibi olduğu ‘Baklavacı Güllüoğlu’ markası adına yazılı bir açıklama yapıldı. Nejat Güllü’nün kısa sürede görevinin başına döneceği beklentisinin olduğu açıklamada şöyle denildi: “M. Nejat Güllü, bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür. Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. 4 fabrikası, 30 şube ve yüzlerce çalışanıyla kurumumuz dimdik ayakta; tüm idari kadrosu ve çalışanlarıyla görevinin başındadır.”

Boydak’a kayyum atandı

Kayseri’de kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduğu BOYDAK Holding’e 5 kişilik kayyum atandı. Daha önce FETÖ operasyonları kapsamında Boydak Ailesi’nden Memduh Boydak ile kardeşi Hacı Boydak tutuklanmıştı. Aynı aileden Mustafa Boydak gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Boydak Holding’e bağlı bazı şirketler Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.


Akşam 

Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Darbe girişimi kapsamındaki FETÖ soruşturmalarında iş dünyasına yönelik dün yeni bir operasyon dalgası gerçekleşti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 187 şüpheli hakkında "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne finansal destek sağlamak" suçlarından gözaltı kararı çıkardı. Başsavcılığın talimatıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa gibi 18 ilde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine ait 204 adreste arama, el koyma ve gözaltı işlemleri yaptı.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU 

Arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı şirketler arasında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding, Güllüoğlu Baklavaları da vardı. Bu kapsamda aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de yer aldığı 65 kişi gözaltına alındı. Ömer Faruk Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramalarda FETÖ lideri Fetullah Gülen'in kitaplarının yanı sıra Gülen tarafından verilen bir plaket de ele geçirildi. Şüpheli işadamları, FETÖ'ye destek ve dayanışma içeren mesajları ve açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Savcılık, 187 şüphelinin tamamının malvarlığına el konulmasına da karar verdi. Bu karar ile İstanbul'da ilk kez savcılığın, hâkimliğe başvurmadan mal varlığına el konulma kararı verildi. Daha önce sulh ceza hakimliklerinin verdiği mal varlığına el konulma kararını, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile doğrudan savcılıkların verebildiği belirtildi. Öte yandan dün Boydak Holding'e kayyum atandı. Operasyon kapsamında holding yöneticisi Hacı Boydak tutuklanmıştı.

Aydınlı Grup'un ortağı olduğu projeler arasında Florya'daki Koru Florya Projesi de bulunuyor. Söz konusu projedeki daireler, milyon dolarlık fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bu arada hakkında gözaltı kararı olan Ahmed Said Kavurmacı'nın ABD'de olduğu belirtildi.

Aydınlı Grubu'na bağlı şirketler: Aymerkez, Aydınlı İnşaat, PLS Marka Pazarlama, Vizyonlife, AFK Gayrimenkul, U.S Polo, Cacharel, Pierre Cardin
Ortağı oldukları inşaat projeleri: Koru Florya, Solarkent, Vadİstanbul
Faruk Güllü: Ladin Gıda, Baklavacı Güllüoğlu, FGF Gıda
Nejat Güllü: Güllüoğlu Gıda Sanayi, Şipa Gıda
Eroğlu Holding'e bağlı şirketler: Eroğlu GYO, Eroğlu Giyim, DNM Tekstil, ERS Örme, Erlüks Lojistik, Erk Pazarlama, Erke İnşaat, Erke Mühendislik, Erma Müh., Eryap Müh. Erkse Tekstil Nurer Tekstil
Tekstil markaları: Colin's, Loft, Mexx

O KONUŞMA DOSYADA

Firarda olan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, 2014'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı küstah konuşmayla gündeme gelmişti. Gülen'e yakınlığıyla bilinen TUSKON'un 17-25 Aralık'taki operasyonun ardından yapılan 5'inci Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Meral, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete gönderme yaparak "Kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek" demişti. O toplantıdaki konuşmayı gözaltına alınan birçok işadamı ayakta alkışlamıştı...

Takvim 

Geri Dön