19 / 04 / 2024

Fi-Yaka Bahçeşehir'de fiyatlar 59 bin TL'den başlayacak!

Fi-Yaka Bahçeşehir'de fiyatlar 59 bin TL'den başlayacak!

Yapı Kredi Koray'dan aldığı Mor Ada'yı lüks konuta çevirmek isteyen Fi Yapı, projeyi değiştirerek orta sınıfa yöneldi



Fi Yapı, Yapı Kredi Koray'dan 40 milyon TL'ye satın aldığı Bahçeşehir'deki Mor Ada projesini Fi- Yaka Bahçeşehir'e çeviriyor. Daha önce projeyi lüks konuta çevireceğini açıklayan FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, orta gelir grubundan gelen talep üzerine projeyi değiştirdiklerini söyledi. İnan, "Fi- Yaka Beylikdüzü projemizde 3 günde 465 daire sattık. O projemizden daire satın alamayanlardan çok yüksek talep geldi. Biz de Bahçeşehir projemizde konsept değiştirme kararı aldık" dedi. Fiyaka Bahçeşehir projesinin 3 bin konuttan oluşacağını da kaydeden İnan, bir ayda 2 bin daire satmayı hedeflediklerini söyledi. Projedeki metrekare fiyatları 825 TL olacak. İnşaatına kasım ayında başlanacak projenin 30 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

19 BİN TL PEŞİNAT

Büyüklükleri 66 ile 195 metrekare arasında değişen konutlar 59 bin ile 199 bin TL fiyat aralığından satılacak. Projede özel ödeme koşulları da sunacaklarını kaydeden İnan, 19 bin TL peşinat kalan parayı da 30 ay sonra teslim sırasında ödenebileceklerini kaydetti. Ayrıca 19 bin TL peşinat verenler için 12 ile 60 ay arasında yüzde 0.99 faiz oranıyla vadelendirme yapılabiliyor.Projede 1+1'ler de dahil olmak üzere tüm konutlar kapalı otoparka sahip olacak.

2015'E KADAR 100 BİN KONUT

İNAN, 2015 yılına kadar 100 bin konut ve 10 milyar dolar ciro hedefinde olduklarını kaydetti. İnan, Kasım ve Aralık aylarında biri Tuzla diğeri Gebze'de iki projenin daha lansmanını yapacaklarını daha sonra 2011'e kadar başka projeye başlamayacaklarını açıkladı. 2010 yılının üretim ve teslimat yılı olarak geçeceğini de söyledi. Tuzla Belediyesi'ndn 2.5 milyon dolara satın aldıkları arazide 260 daireden oluşan FiYaka Tuzla 2 projesine başlanacak. Gebze'de ise 500 dairelik FiYaka Gebze projesi yapılacak. İnan, Sakarya'da 358 bin metrekarelik bir arazi satın aldıklarını ve burada 5 bin konut, alışveriş merkezi, otel, hastane, okul ve üniversiteden oulşan bir kompleks kuracaklarını kaydetti. Projeye 2011 ilkbaharında başlayacaklarını da kaydeden İnan, üniversite kurma çalışmalarına İnan Üniversitesi ile bu projede başlayacaklarını açıkladı.
Sabah

www.fi-yaka.com

0216 469 30 30

İlgili haber:

Fi-Yaka Bahçeşehir'de 59 bin TL'ye! Metrekaresi 825 TL'ye!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fiyapı 1 ayda 2 bin konut satmayı hedefledi

Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, metrekaresi 825 liradan satışa çıkardığı projesinde 1 ayda 2 bin konut satmayı hedefledi

Konut sektörüne 2 yıl önce giren Fiyapı, peşin paraya aldığı arsaların bir bölümünü ticari alana çevirip elde ettiği karla uygun fiyata konut satıyor. Konutların metrekaresini 825 lira gibi bir rakamdan satışa çıkaran Fiyapı'nın patronu Fikret İnan “Bizim sırrımız, kat karşılığı arsa almamak ve ticari alana çevrilen bölümden elde ettiğimiz karla, meskenlerdeki arsa maliyeti neredeyse sıfırlamak” dedi. Piyasaya yeni sunulan 3 bin 160 konutluk Fi-Yaka Bahçeşehir projesinin tanıtım toplantısında konuşan İnan bir ayda 2 bin konut satmayı hedeflediklerini söyledi. 10 yıl için 50 bini İstanbul'da olmak üzere 100 bin konut yapacaklarını açıklayan İnan “Bu 100 bin konuttan 10 milyar dolarlık ciro bekliyorum, devlete ise 1 milyar dolar vergi ödemeyi hedefliyorum” dedi.

1+1 59 BİNDEN SATILIYOR

Yeni projede 1+1 66 metrekarelik evlerin 59 bin liraya, 2+1 120 metrekarelik evlerin 99 bin liraya ve 3+1 evlerin ise 199 bin liradan satıldığını belirterek “Her evin kapalı otoparkı, ankestre mutfağı ve kliması olacak. Ayrıca 4 bin metrekarelik havuz bulunuyor. Havuzun içinde de bin 500 metrekarelik Kıbrıs adasının benzeri bir alan yapıyoruz. Burada SPA merkezinden hamama, fitness salonundan cafelere kadar bütün sosyal tesisler olacak. Ayrıca projeye bir de ambulans hediye edeceğiz” dedi.

ÖDEMEDE UYGUN KOŞULLAR SAĞLANDI

Ödemelerde de uygun koşullar sonduklarını belirten İnan “Bu evlerin 19 bin liralık peşinatını yatırdıktan sonra kalanı 12 ile 60 ay arasında Fiyapı kredi sisteminden yüzde 0.99 faizle kredilendirmek mümkün. Ayrıca, isteyen 19 bin lira peşinatın ödenmesinden sonra evlerin tesliminde kalanını ödeyebilecek” diye konuştu. İnan, yapılan konutların 825 liralık metrekare fiyatının tanıtım rakamı olduğunu söyledi. İnan konutların ucuza satılması ile ilgili kalitesi ile ilgili soruların geldiğini de belirterek “Bu evler metrekaresi 2 bin liradan satılan projelerden daha kaliteli malzeme ile yapılıyor” dedi. • EKONOMİ SERVİSİ

Engelli çocuklar için kolej yaptırıyor

Sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağladıklarını belirten Fikret İnan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde olan ve engellilerin eğitilerek topluma kazandırılmasını amaçlayan  Eğitim Her Engeli Aşar kampanyasının ana sponsoru olduklarını belirtti. İnan “3 milyon liraya yapılacak olan ve Esenyurt' ta inşasına başlanan Fikret İnan Engelliler Koleji'nde, görme, işitme, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar eğitim görecek. Ayrıca Sakarya'da mimarlık ve mühendislik üzerine eğitim verecek olan İnan Üniversitesi'nin kurulması için de çalışmalara başlandı” dedi. İnan, önümüzdeki aylarda da Gebze, Tuzla 2 ve Adapazarı projelerini hayata geçireceklerini söyledi.
Star

Bahçeşehir'de 1+1'ler 59 bin liraya kadar indi
  
FİYAPI, Bahçeşehir'de inşa edeceği yeni projesinde ilk bin konutu metrekaresi 825 TL'den satacak. 66 metrekarelik 1+1 evler 59 bin TL, 120 metrekarelik 2+1 evler ise 99 bin TL

1.775 konutluk, Fİ-Yaka Beylikdüzü projesinin ilk etabında 44 bin ve 79 bin TL'lik dairelerden, 3 günde 465 adet satan FİYAPI, devam eden ucuz konut talebi sonucunda Bahçeşehir'de planladığı lüks konut projesi konseptini değiştirdi. FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 'Bahçeşehir'de lüks konut projemiz Fiside'ı hayata geçirecektik. Fakat, o kadar çok eleştiri aldık ki kararımızı değiştirdik' dedi. Bahçeşehir Fi-Yaka'da ilk bin dairenin metrekaresi 825 TL'den satışa çıkacağını, mutfağında ankastre ürünleri de bulunan 66 metrekarelik 1+1 konutların 59 bin, 120 metrekarelik 2+1 evlerin ise 99 bin TL'den satışa sunulacağını vurgulayan İnan, 'Bu bin dairenin yüzde 50'si. 1+1, yüzde 46'sı 2+1 olacak. Kalan yüzde 6'lık bölüm ise 3+1 rezidans dairelerden oluşacak ve 199 bin TL'den satılacak' diye konuştu. İnan, bir ay içinde 2 bin konut satmayı hedeflediklerini ifade etti.

19 bin peşin kalanı 30 ay sonra
FİKRET İnan, Bahçeşehir Fi-Yaka Evleri'nde, 60 aya kadar cazip ödeme seçenekleri de sunduklarını belirterek, '1+1'ler için 59 bin TL peşin fiyatımız. Ama 19 bin TL peşinat ödeyerek, 0.99 faizle kredi alarak, 12-60 aya kadar taksit seçeneğimiz de var. Ayrıca, evi teslim almadan kredi borcu ödemek istemeyenler için de geliştirdiğimiz farklı bir ödeme seçeneği var. 19 bin TL peşinatı ödeyip, kalan ödemeyi, 30 ay sonra evi teslim alınca da yapabiliyorsunuz' diye anlattı.

Havuz içine Kıbrıs adası da yapacağız
Fİ-YAKA Bahçeşehir; 54 bin metrekare üzerine 3 bin160 konut, 20 bin metrekare ticari alan ve 100 bin metrekare otoparkı bünyesinde barındırıyor. Fikret İnan, yüzde 81'i yeşil alan olacak projenin tam ortasında 4 bin metrekarelik yüzme havuzu bulunacağını ve havuzun içinde 1500 metrekarelik Kıbrıs adası inşa edeceklerini belirtti.

Hedefimiz 10 yılda 100 bin konut
DUYURUSUNU önümüzdeki aylarda yapacakları yeni projeleri hakkında da bilgi veren İnan, 'Kasım-Aralık aylarında 500 dairelik Fi-Yaka Gebze ve Fi-Yaka Tuzla2 projelerini duyuracağız. Sakarya'da 358 dönüm arazi aldık. Buraya, 5 bin konut, alışveriş merkezi, hastane, ilk ve ortaöğretim okulları, bir de üniversitenin olacağı büyük bir proje planlıyoruz. 2011'de minimum 30 bin konut açıklayacağız. Hedefimiz ise 10 yılda Türkiye genelinde 100 bin konut yapmak' diye devam etti.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Formülü bulduk, konutu en ucuza satmaya devam edeceğiz 
 
Bankaların konut kredi faizlerini düşürmesiyle hareketlenen inşaat sektöründe rekabet kızışmaya başladı. İki buçuk yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren FiYapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Bahçeşehir'de inşa ettiği 'FiYaka Bahçeşehir' projesinde içinde kliması ve ankastresi bulunan 1+1 daireyi 59 bin liradan satacaklarını açıkladı. 
 
Metrekaresi 825 liraya gelen projede 2+1'ler 99, 3+1'ler ise 199 bin liradan satılacak. İnan, tanıtımı yapılan 3 bin 160 konutlu projede böylesine düşük fiyat politikası izlemelerini 40 milyon liraya satın aldıkları arazide 20 bin metrekare ticari alan oluşturmalarına bağladı. "20 bin metrekare ticari alan oluşturduk ve bunların metrekaresini en az 2 bin 500 liradan satacağız. Böylece arazi masrafını sıfırladık ve yüzde 35 olan toprak payını 0'a indirgedik." dedi.

İnan'ın açıklamalarına göre 100 bin lira fiyat biçilen bir dairede otomatik olarak 35 bin lira indirim anlamına geliyor. Ne dediklerinin farkında olduklarını vurgulayan İnan, "Bu fiyat politikamızı anlamayanlar, kabul etmek istemeyenler var. Kim ne derse desin. Biz bu politikamızı ısrarla genişletip sürdüreceğiz." dedi. FiYaka Bahçeşehir projesini 250 milyon liraya mal edeceklerini, 400 milyon lira ciro hedeflediklerini açıklayan İnan, böylece 150 milyon lira kâr sağlayacaklarını belirtti.

İki buçuk yıl önce kurulan FiYapı, bir yıl önce FiYaka Sancaktepe projesini sonlandırdı. 832 daire, 10 bin metrekare AVM alanı bulunan FiYaka Esentepe projesi de planlanandan altı ay önce Kasım 2010'da alıcılara komple teslim edilecek. Mart ayında başlanan ve temeli atılan FiYaka Tuzla projesi ise yine planlanandan 6 ay önce Mart 2010'da teslim edilecek. FiYaka Beylikdüzü projesi ise bin 755 konuttan oluşuyor ve 2011 Eylül'ünde teslim edilecek. Önümüzdeki ay 500 daireli FiYaka Gebze'nin lansmanı yapılacak. 2020'ye kadar da 100 bin konut yapmayı hedeflediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı, "Bunun 50 bini İstanbul'da, 10 bini Ankara'da, 5 bini İzmir'de yapılacak. Geri kalanı da Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yayılacak." dedi. Hedeflerinin ciddiyetinin farkında olduklarını vurgulayan İnan, 10 yılda 10 milyar dolar ciro hedeflediklerini, bir milyar dolar vergi ödemeyi arzuladıklarını söyledi.
Arif BAYRAKTAR/Zaman

Bahçeşehir'de 59 bin liradan konut satacak 
 
İnşaat sektöründe 2.5 yıldır faaliyet gösteren ve gerçekleştirdiği projelerde düşük fiyatlarıyla dikkat çeken Fiyapı, Bahçeşehir'de başlayacağı yeni projesinde de düşük fiyat politikasını sürdürüyor.

‘Akıllı ev' konseptiyle inşa edilecek Fi-Yaka Bahçeşehir'de 1+1'ler 59 bin TL'den, 2+1'ler ise 99 bin TL'den satışa sunulacak. Projenin metrekare fiyatı ise 825 lira olacak. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, bu fiyatların bin dairede geçerli olacağını belirterek, “Bahçeşehir bölgesindeki diğer konutlardan yarı yarıya daha uygun fiyatlarda satış yapacağız” dedi.

19 bin lira peşinat
Fi-Yaka Bahçeşehir'in basın toplantısında konuşan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Beylikdüzü projelerinde 3 günde 465 konut sattıklarını belirterek, bu proje için bir ayda 2 bin konut satmayı hedeflediklerini söyledi. İnan şöyle devam etti: “54 bin metrekare alan üzerinde yapılan projedeki 3 bin 163 konutun bin tanesi lansman fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Ayrıca ev sahibi olmak isteyenlere iki ayrı seçenek sunuluyor. Birincisinde 19 bin lira peşinatla 12 aydan 60 aya kadar 0.99 faiz oranıyla taksit yapılacak. İkincisinde de 19 bin lira peşinat veren, kalan parayı 30 ay sonra daire tesliminde ödeyecek. Akıllı yaşam uygulamasıyla site sakinleri hastaneye gitmeden doktora canlı bağlanacak, kursa ya da okula gitmeden evden eğitim kurumuna canlı bağlanarak dersler takip edilebilecek ve evden çıkmadan alışveriş yapma, özel moda tasarımı ve canlı diyetisyen hizmeti gibi hizmetleri alacak.”

10 yılda 100 bin konut
Fikret İnan, Türkiye genelinde 100 bin konut yapmayı hedeflediklerini belirterek, “10 yılda Türkiye genelinde bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Konutların 50 bini İstanbul'da, 10 bini Ankara'da, 5 bini de İzmir'de inşaa edilecek. 10 yılda 10 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bunun 1 milyar dolarını da vergi olarak ödemek istiyoruz. Çok ciddi istihdam yaratacağız. Ev hayalini kuran insanları minimum fiyatlarla ev sahibi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Üniversite kurmak için harekete geçti

Fi-Yaka projelerinin Bahçeşehir ile sonlanmayacağını aktaran Fikret İnan, Tuzla'da 2. proje hazırlıklarına giriştiklerini ve önümüzdeki ay içinde Fiyaka Gabze projelerinin lansmanını gerçekleştireceklerini kaydetti. İnan, yeni projeleri hakkında şöyle konuştu: “Sakarya'da 358 dönüm arazi satın aldık. 5 bin konut, alışveriş merkezi, otel, hastane, okul ve üniversite kuracağımız bir proje olacak. Sakarya'da mimarlık ve mühendislik üzerine eğitim verecek olan İnan Üniversitesi'nin kurulması için de çalışmalara başladık. Gebze ve Tuzla projelerimizden sonra 2011'in baharına kadar yeni proje yapmayacağız. Elimizdeki işleri bitirmek adına 2010'u teslimat süresi kabul edeceğiz.”

Lüks konut projelerini erteledi

Fi-Yaka Bahçeşehir projesinin arazisinde, üst gelir grubuna yönelik proje yapmayı hedeflediklerini dile getiren Fikret İnan, “Ancak ucuz konut konseptinde devam etmeme yönelik eleştiriler aldım. Fi-Yaka ucuz konut konsepti bu noktada devam edecek. Üst gelir grubuna yönelik Fi-Side projelerimizi ise bir süre erteledik. Belli bir noktaya geldikten sonra, lüks konutlara da başlayacağız” dedi. Projelerini erken teslim ettiklerini de hatırlatan Fikret İnan, “Satışları erken tamamladığımız için teslimleri de erken gerçekleştiriyoruz. Şu anda 242 konut teslim ettik, 100 konutun ince işleri devam ediyor. 208 dairenin de teslimine hazırlanıyoruz” diye konuştu. Hürriyet

Bahçeşehir'de metrekaresi 825 liraya ev! 
 
Fiyapı, Fiyaka Beylikdüzü projesiyle metrekaresi 825 liradan ev satarak ilçenin en uygun fiyatlı projesine imza atacak

FİyapI, Yapı Kredi Koray'dan 40 milyon TL bedelle aldığı Bahçeşehir'deki arsa üzerinde Fiyaka Bahçeşehir projesiyle ilçenin en uygun fiyatlı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bahçeşehir'de 54 bin metrekarelik alanda 3 bin 160 daire, 20 bin metrekarelik ticari alan ve 100 bin metrekarelik otoparktan oluşan projede evlerin metrekaresi ilçedeki diğer projelere göre yüzde 50 daha avantajlı fiyatıyla 825 liradan satılacak. İlk bin daireyi kapsayan bu kampanya kapsamında 1+1 66 metrekare daireler 59 bin liradan, 120 metrekare 2+1 daireler 99 bin, 3+1 172 metrekare daireler ise 199 bin liradan satışa sunulacak.

Hedef 400 milyon TL ciro

Mart'ta Fiyaka Beylikdüzü projesini satışa sunduklarını ve 3 günde 465 daireyi sattıklarını hatırlatan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Bahçeşehir'de de 1 ay içinde 2 bin konut satmayı hedeflediklerini açıkladı. İnan, “Beylikdüzü projemizi kaçıran kişilerin talepleri, bizi bu projeyi geliştirmeye itti. 19 bin TL peşinat ödeyen tüketiciler, kalanı 12-60 aya kadar 0.99 faizle ödeyebiliyor. Kirada otururken taksit ödemekte zorlanan tüketiciler ise Fiyapı'nın getirdiği özel bir ödeme planıyla isterlerse yine 19 bin TL peşinatı verip, kalanını 30 ay sonra daireyi teslim alırken ödeyebilecek” diye konuştu.

İnşaatına Kasım ayında başlanacak ve 30 ayda teslim edilecek olan proje, 66 ve 77 metrekare 1+1, 120 metrekare 2+1, rezidans bloklarda ise 85 ve 105 metrekare 1+1, 130 metrekare 2+1, 172 ve 195 metrekare 3+1 olmak üzere 8 farklı daire modeli ve 25, 30 ve 35 katlı modern bloklardan oluşuyor. Projede yer alacak ticari alan satışının arsa maliyetini karşıladığını söyleyen İnan, “Böylece yüzde 35 kat karşılığı ile alabileceğimiz bir arsa olmasına rağmen arsa payını sıfıra getirdik. Fiyatlarımız bu nedenle makul. Projeden 400 milyon TL ciro hedefliyoruz” dedi.

Doktora evden canlı bağlantı

ProJede evlere kurulacak online bir sistemle ev sahipleri hastaneye gitmeden anlaşmalı sağlık, eğitim kurumları ve alışveriş merkeziyle online olarak bağlantı kurabilecek. Bu kapsamda tüketiciler, doktora 24 saat canlı olarak bağlanıp ambulans hizmeti alacak, kursa ya da okula gitmeden evinden eğitim kurumuna canlı bağlanarak dersleri evden alabilecek, alışverişini yapabilecek. Projede sosyal alanlar da olacak.
Nihal YUVACAN/Vatan


Geri Dön