05 / 05 / 2024

Fi-Yaka Bahçeşehir'de ilk bin konut yüzde 50 avantajlı!

Fi-Yaka Bahçeşehir'de ilk bin konut yüzde 50 avantajlı!

 Projede evlerin metrekaresi ilçedeki diğer projelere göre yüzde 50 daha avantajlı fiyatıyla 825 liradan satılacak



FİYAPI'nın, Yapı Kredi Koray'dan 40 milyon TL bedelle aldığı Bahçeşehir'deki proje 3 bin 160 daire, 20 bin metrekarelik ticari alan ve 100 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor. Projede evlerin metrekaresi ilçedeki diğer projelere göre yüzde 50 daha avantajlı fiyatıyla 825 liradan satılacak. İlk bin daireyi kapsayan bu kampanya kapsamında 1+1 66 metrekare daireler 59 bin liradan, 120 metrekare 2+1 daireler 99 bin, 3+1 172 metrekare daireler ise 199 bin liradan satışa sunulacak.

Fikret İnan, "Beylikdüzü projemizi kaçıran kişilerin talepleri, bizi bu projeyi geliştirmeye itti. 19 bin TL peşinat ödeyen tüketiciler, kalanı 12-60 aya kadar 0.99 faizle ödeyebiliyor. Kirada otururken taksit ödemekte zorlanan tüketiciler ise Fiyapı'nın getirdiği özel bir ödeme planıyla isterlerse yine 19 bin TL peşinatı verip, kalanını 30 ay sonra daireyi teslim alırken ödeyebilecek" diye konuştu.

İnşaatına Kasım ayında başlanacak ve 30 ayda teslim edilecek olan proje, 66 ve 77 metrekare 1+1, 120 metrekare 2+1, rezidans bloklarda ise 85 ve 105 metrekare 1+1, 130 metrekare 2+1, 172 ve 195 metrekare 3+1 olmak üzere 8 farklı daire modeli ve 25, 30 ve 35 katlı modern bloklardan oluşuyor. Projede yer alacak ticari alan satışının arsa maliyetini karşıladığını söyleyen İnan, "Böylece yüzde 35 kat karşılığı ile alabileceğimiz bir arsa olmasına rağmen arsa payını sıfıra getirdik. Fiyatlarımız bu nedenle makul. Projeden 400 milyon TL ciro hedefliyoruz" dedi.

Sihirbaz değil, deneyimliyim

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı İnan, metrekaresi 825 TL'ye satışa çıktıkları Fi-Yaka'da ayda 2 bin konut satmayı hedeflediklerini belirtti. Piyasanın bir süre daha yatay seyirde olacağını öngören İnan, 2001 krizinde ödediği yüksek faiz nedeniyle bankalardan kredi konusunda ihtiyatlı davrananlardan. İnan, "Kredi saatli bomba gibidir. FİYAPI kendi finansman modelini kurdu. Erken teslimlerin sırrı satış yapabilmekte. Bizim koşullarımız öyle avantajlı ki satamama riskimiz yok" diye konuşuyor.

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 1000 daireye kadar metrekaresi 825 TL'den talep toplamaya başlayan Fi-Yaka'da bir ay içinde 2 bin konut satmayı hedeflediklerini belirtti. Ticari yaşamı önce inşaat malzemeleri satan babasının yanında öğrenen ve 27 yıldır piyasanın içinde olan Fikret İnan, 2007'de kurduğu FİYAPI'nın projeleriyle adından söz ettiriyor. Fi-Yaka'yı anlatırken konut işine sosyal sorumluluk gözüyle baktığını ve bu nedenle şimdilik lüks konut projelerini ertelediklerini belirten İnan, şunları kaydediyor: "Fiyatımızı duyanlar, malzemeden mi çalıyorsun yoksa meslektaşların çok mu kar ediyor? diye sorabiliyor. Sektörü bilmem ama bizim projemizin metrekaresi 2 bin TL'den satılandan daha kaliteli. Kullandığımız malzemeyi görenler de bunu değerlendiriyor. Benim yaptığım 35 bin TL'lik arsa maliyetini 12 bin TL'ye çekmek. Daire fiyatına yansıyan bu işte."

Kredi mi?.. Asla
Banka kredisi kullanmadıklarını ve kullanmayacaklarını belirten FİYAPI Başkanı İnan, banka kredisini saatli bombaya benzetirken "Ben 2001'de ödediğim fahiş orandaki faizden dolayı banka kredisi kullanmam. Banka, `gözünün üstünde kaşın var' diyerek krediyi geri de çağırabilir. Bu riske girmem" diyor. Müşterilerine banka kredisi kullanmaksızın 60 aya kadar vade ve net 0.99 faiz oranı avantajı sunduklarını ifade eden İnan, "10 yılda 100 bin konut" hedefini çok iddialı bulanlara da şu yanıtı veriyor:

"Bizim hayalle işimiz yok. FİYAPI 2.5 yılda yaklaşık 1000 daire yaptı. Ama arsa alımı sürüyor. 2011'de 25-30 bin konutluk projelerimizi açıklamayı planlıyoruz. Kat karşılığı yapmıyorum. Arsa alıyorum ve böylece maliyeti de aşağı çekiyorum. Esenşehir projemize tanık olanlar `bu fiyatlara bu proje bitmez' diyorlardı. Şimdi teslim ediyoruz. Hedefimizle ilgili en ufak tereddütümüz yok."

Bir ayda 2 bin konut satarız

FİYAPI, Fi-Yaka Bahçeşehir Projesi'nde uygulayacağı yeni bir sistemle, "Akıllı Yaşam" konforunu Türkiye'ye getiriyor. Sistem ile ev, sakinine asistanlık yapacak. Buna göre evden çıkmadan sağlık hizmeti, uzaktan eğitim ve hatta alışveriş merkezine gitmeden alışveriş yapmak mümkün olacak.
Pek çok yeniliği getirdikleri projede yeşil alanı mümkün olduğunca geniş tutabilmek için çok katlı tercih ettiklerini ifade eden Fikret İnan, projenin yerinin de Bahçeşehir'e birkaç dakika mesafede olduğunu belirtti. Mart'ta Fiyaka Beylikdüzü projesinde 3 günde 465 daireyi sattıklarını hatırlatan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, Bahçeşehir'de de 1 ay içinde 2 bin konut satmayı hedeflediklerini açıkladı. Fikret İnan, bir ayda 2 bin konut satmayı hedeflediklerini de açıkladı.
Fatma Koşar/Cumhuriyet

www.fi-yaka.com

[email protected]

0216 469 30 30

Fi-Yaka Bahçeşehir'de 59 bin TL'ye! Metrekaresi 825 TL'ye!


Geri Dön